SM-final: Storvreta-Falun
Emil Lundmark lägger över pressen på Storvreta: "Ganska självklart".
Foto: Per Wiklund
SM-final

Svarar på Klintstens utspel: "Spelar på sin eviga dispens"

ANNONS

De stora rivalerna drabbar samman i SM-finalen – nu är ordkriget igång.

Falun är klar för sin femte* SM-final i rad – detta stod klart efter att semifinalmotståndarna Kalmarsund drog sig ur matchserien mot Falun på grund av för mänga covid-19-fall. Man sköt först upp både resterande semifinaler samt finalen en vecka, men det tidsintervallet ansåg Kalmarsund vara för kort för att kunna ställa upp.

- Som jag förstod det som, så var det på grund av att de inte fick ihop ett lag. Då är det helt rätt såklart. Det var inget annat att göra. Så det är klart att de tar beslutet, så det inte blir en halvdan semi, säger Faluns Emil Lundmark till Innebandymagazinet.

Finalen kommer nu spelas den 2 maj och på andra sidan står Storvreta, som slog ut Mullsjö med 4-2 i matcher. Lundmark har dock svårt att sia om den sportsliga utgången då laget fortfarande är drabbade av covid-19.

- Det är väldigt svårt att säga, jag vet inte vad vi kommer ha för lag. Men när man väl står där, oavsett vilka gubbar som är med, så kommer det vara underbart att spela om SM-guldet. Det kommer vara en jämn match, naturligtvis, där små detaljer avgör vem som vinner.

När det stod klart att Falun fick en direktplats till finalen var Storvretas frispråkige målvakt Viktor Klintsten inte sen med att gå ut och skapa lite diskussion i media:

– De har nedförsbacke, det sitter väl någon Falukille på förbundet (skratt). Nej, men det är som det är, sa han till Innebandymagazinet i torsdags.

Emil Lundmark var inte sen med att svara på Klintstens uttalande:

- Han själv spelar i en klubb som spelar på sin eviga dispens. Han ska vara glad att han överhuvudtaget får spela i SSL, säger han skämtsamt och syftar på det faktum att Storvreta brottats med sin elitlicens. 

Storvreta är en klubb som rör upp mycket känslor i innebandy-Sverige – varför är det så, tror du?

- Dels är det väl för att de har varit så framgångsrika. Det blir samma med Falun, folk tycker det vore roligare med ett annat lag än de som gjort det innan. Sen har de en kaxig attityd som folk kan störa sig på, och så spelar de ju på dispensen fortfarande. 

Vad tycker du själv om Storvreta?

- Jag skulle bli väldigt ledsen om de inte fick vara kvar i SSL av någon anledning. Det är det roligaste laget att möta, ett grymt lag på alla sätt och vis. Det är kul att möta dem oavsett om det träningsmatch eller SM-final.

Vilka har mest press på sig i finalen, tycker du?

- Det är ganska självklart att det är Storvreta. De vann båda matcherna över oss i serien och slår sig för bröstet att de är bättre än oss. Det är klart att de ska vinna om man tittar på spelbolagen, de är favoriter överallt. Men det är inget som ändrar våra tankar på att vinna! 

*Förra säsongen spelades det ingen SM-final. Då vann Falun guldet som segrare i grundserien.


Videoblogg: "Konstaterat att det är i stort sett omöjligt"

TV: Magnus Fredriksson kommenterar beskedet att Kalmarsund drar sig ur semifinalspelet.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: