Sök
SM-final: Thorengruppen-Pixbo 5-4
SM-final

Så var finalen: Minut för minut

Häng med i Innebandymagazinets liverapportering av SM-finalen mellan Thorengruppen och Pixbo Wallenstam.

Thorengruppen är svenska mästare efter att ha slagit Pixbo Wallenstam i finalen med 5-4. 

Statistik från matchen:

5-4 Rikke Ingebrigtsli Hansen (Ida Sundberg)

5-3 Veera Kauppi (Sofia Joelsson)

4-3 Veera Kauppi (Sofia Joelsson)

3-3 Oona Kauppi (Sofia Joelsson)

2-3 Ellinor Berling (Oona Kauppi)

1-3 Amanda Berggren

1-2 Emma Stenberg (Amanda Berggren)

1-1 Denisa Ratajova (Eliska Krupnova)

1-0 Cornelia Fjellstedt (Sofia Joelsson)

Skott: 22-18

Matchens händelseförlopp  

17.07: Matchen slut – Thorengruppen vinner SM-guld! 

17.05: Mål! Pixbo reducerar till 5-4 med 43 sekunder kvar. Norskan Rikke Ingebrigtsli Hansen, som fått sparsamt med speltid, gör målet.

17.04: 6-mot-5-spel från Pixbo som har svårt att komma till avslut. 1 minut kvar att spela.

17.03: Högintensivt spel med mycket spring. Lara Heini lämnar målet med 2:10 kvar att spela av matchen.

17.00: Timeout Pixbo när klockan står på 14.46.

16.59: Mål! 5-3 Thorengruppen. Veera Kauppi fortsätter dominera den tredje perioden ihop med kedjekamraterna Joelsson och Oona Kauppi, och lägger den lågt i borte bakom Heini.

16.56: Emelie Wibron har gått ner på Aggeståls backposition.

16.54: 11 minuter spelat av tredje och just nu pågår en något lugnare period 

16.51: Myra Aggestål vrider sig i smärtor, efter att ha trampat snett på en liggande klubba, och får läkarbehandling där hon högerfoten lindas.

16.47: Mål! 4-3 Thorengruppen. Veera Kauppi är inte längre poänglös då hon via ett vackert, centralt avslut hittar nätet bakom Heini.

16.45: Veera Kauppi är nära att spräcka poängnollan men Heini kommer ut och gör en storräddning. 

16.45: Veera Kauppi är, för ovanlighetens skull, poänglös hittills. Sex minuter spelat av tredje.

16.39: 3-3! Kvitterat. Efter högt tryck nära Pixbos mål och lite studsar här och var kan superstjärnan Oona Kauppi hitta nätet.

16.38: Tredje perioden igång!

16.22: Andra perioden är över och slutar 2-1 till Pixbo. Total ställning är 3-2. Pixbo gör en mycket bättre andraperiod jämfört med första, åtminstone första tio. Lyckas väl i sitt återerövningspress. Thorengruppen biter sig in ju längre matchen går men Lara Heini storspelar i Pixbo-målet. Skotten: 15-12 till Thorengruppen.

16.21: Mål Thorengruppen! Reducerar till 3-2. Ellinor Berling hittar nätet strax innan periodvilan. 

16.19: Fortsatt tufft och hårt vissa stunder men ännu ingen utvisning i matchen.

16.16: Thorengruppen vinner återigen bollen högt och har skapat ett mycket större tryck nu.

16.15: Den här gången är det Pixbo-spelare som tappar boll i farligt läge genom Moa Andersson. Joelsson får friläget men lyckas inte göra mål.

16.12: Lite större tryck från Thorengruppen nu, men Pixbo sliter på bra i defensiven.

16.09: Thorengruppen har haft svårt att få till hundraprocentiga lägen i andra.

16.07: 3-1 Pixbo! Den här gången är det Amanda Berggren själv som hittar nätet – detta efter att ha vunnit bollen högt upp på nytt. Hög press lönar sig hittills.

16.05: Thorenruppens Sandra Svärd skjuter i ribban.

16.05: Pixbo är mycket bättre i starten av andra.

16.03: 2-1 till Pixbo! Amanda Berggren vinner boll högt från Sandra Svärd efter fin press, och ger kedjekamraten Emma Stenberg ett bra läge som hon förvaltar.

16.02: Skott i ribban av Pixbo.

16.01: Slarv i Pixbo med boll ger Delgado Johansson ett farligt läge, dock ur taskig vinkel. Inget mål.

16.00: Det är ca 35 personer på plats i arenan utöver lagen.

15.59: Superräddning av Emelie Fällman. Flera farliga chanser under de tre första minuterna.

15.56: Andra perioden är igång!

15.55: Sveriges herrförbundskapten Niklas Nordén visar upp taktisk data från första perioden:

15.41: Första perioden är över. Hög frenesi och mycket återerövringspress sammanfattar de första 20 minuterna. Thorengruppen har ett visst övertag i bollinnehavet även om Pixbo tog över på slutet. Skotten: 6-6.

Thorengruppen gick på två femmor hela första perioden. Bara Jonna Stenvall från tredjefemman som gjorde ett kort inhopp. De har hittat bra lösningar mot Pixbos 2-2-1-försvar. Pixbo har fått några bra kontringslägen 2 mot 1 som de slarvat bort. Men de spelade upp sig mot slutet. Ellinor Berling bäst i Thorengruppen hittills.

Ida Sundberg väldigt bra i Pixbo, har tydligt vunnit sin match i matchen mot Amanda Delgado Johansson i flera byten med täckta skott och vunna dueller.

15.37: 1-1! Pixbo får chans till lite uppställt spel och hittar stekheta Denisa Ratajova, som gjort mål i alla slutspelsmatcher, som inte är sen på att ta vara på chansen som uppstår när hon får bollen centralt. .

15.36: Jätteräddning av Heini när Viström – poänglös i slutspelet – kommer hyfsat ren framför mål.

15.32: Pixbo får ett bra läge efter kontring men Fällman stoppar Klara Lonebergs avslut.

15.32: Fjellstedt får en riktig tryckare bakifrån av Amanda Berggren. Ingen åtgärd.

15.27: 1-0 Thorengruppen! Cornelia Fjellstedt hittar nätet bakom schweiziska landslagsmålvakten Lara Heini. Thoren vinner bollen högt efter lyckad press och Joelsson serverar Fjellstedt. 

15.26: Mycket kamp och många dueller! Spelarna är som klistermärken på varandra stundtals. Fortsatt 0-0.

15.23: Thorengruppen har startat klart bäst sett till tryck och skapade chanser.

15.20: Thorengruppen skapar första farligheten.

15.19: Thorengruppen går på två femmor inledningsvis medan Pixbo går på tre, döma av de första bytena. 

15.15: SM-finalen är igång! Så här startar lagen:

Thorengruppen

Målvakt

95. Emelie Fällman

Förstafemman

8. Sandra Svärd

22. Myra Aggestål

3. Amanda Delgado Johansson

11. Maja Viström

26. Emelie Wibron

Andrafemman

4. Ellinor Berling

17. Cornelia Fjellstedt

27. Oona Kauppi

28. Veera Kauppi

39. Sofia Joelsson

Tredjefemman

2. Nora Hedlund

16. Jonna Stenvall

20. Nellie Öhgren

25. Moa Johansson

55. Clara Forssén

På bänken

86. Lovisa Hedin

10. Tilde Hållstam

13. Amanda Gezelius

21. Nora Parkle

Pixbo Wallenstam

Målvakt

94. Lara Heini

Förstafemman

3. Moa Andersson

22. Laura Manninen

5. Eliska Krupnova

28. Denisa Ratajova

14. Klara Loneberg

Andrafemman

25. Mia Karjalainen

24. Ida Sundberg

8. Cajsa Elm

17. Emma Stenberg

44. Amanda Berggren

Tredjefemman

21. Linnea Wilhelmsson

7. Alicia Svensson

2. Rikke Ingebrigtsli Hansen

29. Caroline Adelöw

På bänken

Linnea Wall

Ida Eliasson

Frida Hellström

Justina Eliasson

Louise HedkvistTV: Här får Vilma de Gysser Årets rookie-priset

"Inte alla som får vara med om det här, jag är supernöjd"

Matchrapporter: Thorengruppen vann finalen mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Endre i avgörande matchen Thorengruppen avgjorde matchserien mot KAIS Mora

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten