SM-final: Thorengruppen-Pixbo 5-4
SM-final

Så var finalen: Minut för minut

Häng med i Innebandymagazinets liverapportering av SM-finalen mellan Thorengruppen och Pixbo Wallenstam.

Thorengruppen är svenska mästare efter att ha slagit Pixbo Wallenstam i finalen med 5-4.

Statistik från matchen:

5-4 Rikke Ingebrigtsli Hansen (Ida Sundberg)

1-1 Denisa Ratajova (Eliska Krupnova)

1-0 Cornelia Fjellstedt (Sofia Joelsson)

Skott: 22-18

Matchens händelseförlopp

17.07: Matchen slut – Thorengruppen vinner SM-guld!

17.05: Mål! Pixbo reducerar till 5-4 med 43 sekunder kvar. Norskan Rikke Ingebrigtsli Hansen, som fått sparsamt med speltid, gör målet.

17.04: 6-mot-5-spel från Pixbo som har svårt att komma till avslut. 1 minut kvar att spela.

17.03: Högintensivt spel med mycket spring. Lara Heini lämnar målet med 2:10 kvar att spela av matchen.

17.00: Timeout Pixbo när klockan står på 14.46.

16.59: Mål! 5-3 Thorengruppen. Veera Kauppi fortsätter dominera den tredje perioden ihop med kedjekamraterna Joelsson och Oona Kauppi, och lägger den lågt i borte bakom Heini.

16.56: Emelie Wibron har gått ner på Aggeståls backposition.

16.54: 11 minuter spelat av tredje och just nu pågår en något lugnare period

16.51: Myra Aggestål vrider sig i smärtor, efter att ha trampat snett på en liggande klubba, och får läkarbehandling där hon högerfoten lindas.

16.47: Mål! 4-3 Thorengruppen. Veera Kauppi är inte längre poänglös då hon via ett vackert, centralt avslut hittar nätet bakom Heini.

16.45: Veera Kauppi är nära att spräcka poängnollan men Heini kommer ut och gör en storräddning.

16.45: Veera Kauppi är, för ovanlighetens skull, poänglös hittills. Sex minuter spelat av tredje.

16.39: 3-3! Kvitterat. Efter högt tryck nära Pixbos mål och lite studsar här och var kan superstjärnan Oona Kauppi hitta nätet.

16.38: Tredje perioden igång!

16.22: Andra perioden är över och slutar 2-1 till Pixbo. Total ställning är 3-2. Pixbo gör en mycket bättre andraperiod jämfört med första, åtminstone första tio. Lyckas väl i sitt återerövningspress. Thorengruppen biter sig in ju längre matchen går men Lara Heini storspelar i Pixbo-målet. Skotten: 15-12 till Thorengruppen.

16.21: Mål Thorengruppen! Reducerar till 3-2. Ellinor Berling hittar nätet strax innan periodvilan.

16.19: Fortsatt tufft och hårt vissa stunder men ännu ingen utvisning i matchen.

16.16: Thorengruppen vinner återigen bollen högt och har skapat ett mycket större tryck nu.

16.15: Den här gången är det Pixbo-spelare som tappar boll i farligt läge genom Moa Andersson. Joelsson får friläget men lyckas inte göra mål.

16.12: Lite större tryck från Thorengruppen nu, men Pixbo sliter på bra i defensiven.

16.09: Thorengruppen har haft svårt att få till hundraprocentiga lägen i andra.

16.07: 3-1 Pixbo! Den här gången är det Amanda Berggren själv som hittar nätet – detta efter att ha vunnit bollen högt upp på nytt. Hög press lönar sig hittills.

16.05: Thorenruppens Sandra Svärd skjuter i ribban.

16.05: Pixbo är mycket bättre i starten av andra.

16.03: 2-1 till Pixbo! Amanda Berggren vinner boll högt från Sandra Svärd efter fin press, och ger kedjekamraten Emma Stenberg ett bra läge som hon förvaltar.

16.02: Skott i ribban av Pixbo.

16.01: Slarv i Pixbo med boll ger Delgado Johansson ett farligt läge, dock ur taskig vinkel. Inget mål.

16.00: Det är ca 35 personer på plats i arenan utöver lagen.

15.59: Superräddning av Emelie Fällman. Flera farliga chanser under de tre första minuterna.

15.56: Andra perioden är igång!

15.55: Sveriges herrförbundskapten Niklas Nordén visar upp taktisk data från första perioden:

15.41: Första perioden är över. Hög frenesi och mycket återerövringspress sammanfattar de första 20 minuterna. Thorengruppen har ett visst övertag i bollinnehavet även om Pixbo tog över på slutet. Skotten: 6-6.

Thorengruppen gick på två femmor hela första perioden. Bara Jonna Stenvall från tredjefemman som gjorde ett kort inhopp. De har hittat bra lösningar mot Pixbos 2-2-1-försvar. Pixbo har fått några bra kontringslägen 2 mot 1 som de slarvat bort. Men de spelade upp sig mot slutet. Ellinor Berling bäst i Thorengruppen hittills.

Ida Sundberg väldigt bra i Pixbo, har tydligt vunnit sin match i matchen mot Amanda Delgado Johansson i flera byten med täckta skott och vunna dueller.

15.37: 1-1! Pixbo får chans till lite uppställt spel och hittar stekheta Denisa Ratajova, som gjort mål i alla slutspelsmatcher, som inte är sen på att ta vara på chansen som uppstår när hon får bollen centralt. .

15.36: Jätteräddning av Heini när Viström – poänglös i slutspelet – kommer hyfsat ren framför mål.

15.32: Pixbo får ett bra läge efter kontring men Fällman stoppar Klara Lonebergs avslut.

15.32: Fjellstedt får en riktig tryckare bakifrån av Amanda Berggren. Ingen åtgärd.

15.27: 1-0 Thorengruppen! Cornelia Fjellstedt hittar nätet bakom schweiziska landslagsmålvakten Lara Heini. Thoren vinner bollen högt efter lyckad press och Joelsson serverar Fjellstedt.

15.26: Mycket kamp och många dueller! Spelarna är som klistermärken på varandra stundtals. Fortsatt 0-0.

15.23: Thorengruppen har startat klart bäst sett till tryck och skapade chanser.

15.20: Thorengruppen skapar första farligheten.

15.19: Thorengruppen går på två femmor inledningsvis medan Pixbo går på tre, döma av de första bytena.

TV: Här får Vilma de Gysser Årets rookie-priset

"Inte alla som får vara med om det här, jag är supernöjd"

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC