Foto: Per Wiklund
SM-final

Ellinor Berling inför SM-finalen: "Minst misstag vinner"

ANNONS

Backprofilen: "Jag tror att det blir en väldigt tajt match"

SM-finalen på lördag mellan Thorengruppen och Pixbo ser ut att bli en riktig rysare. Kommer Thorengruppen lyckas ta sitt första SM-guld under sin första säsong i SSL eller kommer Pixbo lyckas knipa sitt andra SM-guld? 

Innebandymagazinet tog ett snack med Thorengruppens back Ellinor Berling för att höra hennes tankar inför lördagens SM-final i Gävle.

Hur tycker du att resan till finalen varit under slutspelet?

– Jag tycker slutspelet har varit rätt så bra för vår del. Jag tror det var nyttigt att det gick till straffar en match i kvartsfinalen och jag tror det var nyttigt att det blev en sudden-förlust i semifinalen också. Vägen har väl inte varit helt spikrak, men jag tycker att det var varit bra det som har blivit och jag tycker det har stärkt oss som lag och förberett oss ännu mer för finalen. 

Du är en fysisk back som har fått beröm för ditt spel under slutspelet, särskilt det defensiva spelet. Hur har det känts för din egen del?

– För min egen del har det ändå gått bra. Jag är nöjd med min egen insats och det känns som jag har gjort det som har förväntats av mig och det är väl att vara stark i närkampsspelet och vinna mina dueller. Jag är absolut nöjd, men det är en match kvar också. 

Du är som sagts nöjd med din insats, men känner du att du ändå att har mer att ge?

– Det är klart att det alltid finns en nivå till att ta fram, det tycker jag. Jag är aldrig nöjd som person och spelare, men absolut finns det mer att hämta. 

Känner du att du har haft möjligheten att ta ytterligare steg i din utveckling som spelare?

– Det tycker jag. Vi har haft fantastiska förutsättningar med Christoffer som tränare. Han är väldigt mån om att alla ska utvecklas både på det individuella planet, men även som lag. Han lägger ner tid och resurser på att göra det så bra som möjligt för oss så det tycker jag absolut att det har funnits möjligheter till det. 

Många pratar om att er styrka sitter i offensiven, medans Pixbos styrka sitter i defensiven. Vad behöver ni tänka på för att göra ett bra jobb i ert försvarsspel?

– Det är väl att sätta alla detaljer i försvarsspelet till hundra procent. Vi vet att vi har ett väldigt bra försvarsspel när vi gör det vi ska, så det gäller att göra det vi ska för då har vi ett försvarsspel vi är väldigt trygga med. Vi kan alltid göra saker bättre och då handlar det framför allt om att minimera individuella misstag. Försvinner de så kan de inte göra mål på oss. 

Vad är det för matchbild du förväntar dig på lördag?

– Jag tror att det blir en väldigt tajt match. De senaste mötena har varit väldigt tajta mellan oss och det handlar nog om små marginaler. Det lag som göra minst misstag och håller sig till sin gameplan tror jag kommer vara de som vinner, avslutar Ellinor Berling. 


TV: Här får Vilma de Gysser Årets rookie-priset

"Inte alla som får vara med om det här, jag är supernöjd"

Den här artikeln handlar om: