Snacket inför SM-finalen
Foto: Per Wiklund
SM-final

Wibron: "Inte jättelätt att bara hoppa in i det här skedet"

ANNONS

Emelie Wibrons comeback kan sluta på bästa tänkbara sätt.

Den ruinerande poängmaskinen Emelie Wibron slängdes in i hetluften direkt i sin comeback. I januari detta år blev Emelie Wibron mamma och efter det valde hon att stärka upp Thorengruppen när laget gick in i slutspelet. 

– Redan när jag blev gravid hade jag tänkt och spela innebandy efteråt, jag kände mig inte färdig med det, säger Emelie Wibron till Innebandymagazinet.

Att hoppa in direkt i ett slutspel är inte det lättaste. Medans de andra spelarna har spelat en hel grundserie har Emelie Wibron tränat så bra hon kunnat vid sidan av planen för att komma tillbaka i samma form. Men tiden mellan graviditeten och att återgå till innebandyn har varit kort. 


– Ganska få veckor för mig att försöka komma ikapp så gott som möjligt. Jag skulle absolut säga att det har varit en utmaning och inte jättelätt att bara hoppa in i det här skedet av säsongen. Jag är mest bara glad att jag kan vara med och spela överhuvudtaget och har försökt sänka mina egna krav lite och försöka ha lite förståelse att jag inte är i mitt livs form. Men framför allt är jag bara glad över att kunna spela och hunnit komma tillbaka till slutspelet. 

Thorengruppens resa till SM-finalen har gått relativt smidig. Laget vann kvartsfinalserien med 3–0 i matcher mot Malmö och slog ut Mora med 3–1 i matcher i semifinalen. Men trots de fina resultaten anser Emelie Wibron att laget har en till växel att lägga i nu på lördag. 

– Jag tycker väl att vi stundtals under slutspelet spelat riktigt bra, men stundtals har vi också haft perioder då vi har varit mindre nöjda. Vi har väl kanske inte haft någon match där vi känt att vi har fått riktig fullträff, att vi har varit nöjda över presentation över tre perioder. Där finns det väl en växel till att lägga i och lite mer att önska. 

Finalen blir mellan ettan och tvåan i tabellen, Thorengruppen mot Pixbo. När lagen möttes i grundserien var det Thorengruppen som tog hem segern i båda matcherna. Pixbos största styrka anser Emelie Wibron är deras försvarsspel. 

– Jag tycker att de har sin styrka i defensiven och det är sällan de släpper in speciellt många mål. Jag tror för våran del blir det viktigt att vi är effektiva och tar vara på de lägena vi skapar, och att vi samtidigt är noggranna i vårat försvarsspel och inte bjuder dem på allt för mycket farliga lägen. Jag tror att det kommer bli en jättetuff match. Det jag har sett av Pixbo i slutet på slutspelet så har de verkligen imponerat på mig och jag tror verkligen det kommer krävas en grym presentation av oss för att vinna, men samtidigt är jag övertygad att vi kommer göra vår bästa match på lördag. 

Emelie Wibron spelar i helgen sin sjunde SM-final. Hittills har hon lyckats ta fyra stycken guldmedaljer och har siktet inställt på att lägga till ytterligare en i samlingen. 

– Alla finaler som jag har spelat har haft sin charm på olika sätt och det har varit olika resor fram dit under säsongerna. Alla finaler har varit speciella oavsett om vi har vunnit eller förlorat till och med. Jag är absolut lika laddad för att spela en till final. Jag tycker att varje gång man får chansen att göra det försöker jag ändå tänka att det skulle kunna finnas risk att man inte får chansen att göra det igen utan passar på att njuta så mycket det går. På så sätt är jag lika laddat som jag har varit de tidigare gångerna, avslutar Emelie Wibron.


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Du kanske även vill läsa:
20 frågor till finaltränarna: Fredrik Larsson
20 frågor till finaltränarna: Fredrik Larsson
20 frågor till finaltränarna: Christoffer Suominen
20 frågor till finaltränarna: Christoffer Suominen
Den här artikeln handlar om: