#ibsilly-svepet
Joel Dagman och Max Wahlgren.
Foto: IFF och Per Wiklund
#ibsilly

#ibsilly-svepet: Värvar landslagsmeriterad center

ANNONS

6 #ibsilly-nyheter från innebandy-Sverige som bland annat involverar en SSL-stjärna som förlänger kontraktet.

Gustav Agnemyr, född 1998, förlänger sitt kontrakt med Karlstad med ytterligare en säsong. Värmlänningen har spelat hela sin karriär hos det allsvenska topplaget. 

- Han stod för 8 mål och 4 ass under denna säsong, han har utvecklat sitt fysiska spel under de senaste två åren, och är väldigt tung att möta, sen är det självklart bra att han gör en del poäng också. En seriös och väldigt positiv kille, exakt den typen av person vi vill ha i Karlstad IBF, säger klubbchefen Michael Bergqvist till lagets Facebook-sida.

***

Helsingborg fortsätter presentera stora #ibsilly-nyheter. Efter att flera intressanta värvningar kan man nu också presentera en kontraktsförlängning av en nyckelspelare: Stjärnan Max Wahlgren förlänger med två år. Forwarden har gjort sig känd som en riktigt flyttfågel men om han fullföljer sitt nya kontrakt så innebär det att Helsingborg bli den klubb han gjort flest matcher för i sin karriär.

- Max är en riktigt vass offensiv spelare som bidrar mycket till det taktiska i sin formation, han har även visat sig vara extremt duktig på skolningen och mottagandet av de yngre spelarna i laget som växt otroligt mycket när dom spelat tillsammans med Max, säger Niklas Pålsson, sportchef och tränare, till klubbens hemsida

***

Allsvenska Malmö värvar från sin nya lokala serierival Höllviken, som nyligen åkte ur SSL. Det är Simon Lindblad, som var inlånad förra säsongen, som nu ansluter permanent till sin moderklubb. 

- Malmö är min moderklubb vilket gör att hjärtat alltid kommer klappa lite extra för just Malmö sen efter utlåningen i år i kombination med satsningen som är på gång i laget så kändes det tillslut omöjligt att tacka nej när Mange kastade upp korten på bordet. Det känns skönt att den förlorade sonen äntligen har hittat hem efter några år på vift hehe! Sen hörde jag även att Thomas vår materialare ska stanna kvar kommande år vilket då gjorde att valet blev lite lättare, säger han till klubbens hemsida

***

26-årige Hagfors-spelaren Marcus Hedlund har tvingats följa de två senaste säsongerna från sidan på grund av en knäskada. Tanken var att han skulle göra comeback i januari med division 1 avbröts som bekant i förtid. Nu förlänger han kontraktet med Hagfors – en klubb där han är tvåa på listan över flest gjorda mål, 125. 

- Det känns först och främst riktigt roligt att kunna konstatera att Marcus är redo att börja spela innebandy igen. Han har verkligen jobbat målmedvetet med sin rehab sedan skadan och nu få se han börja spela innebandy ska bli fantastiskt. Marcus betydelse för oss innan skadan kan inte underskattas, både det att han gjort näst flest mål i klubben genom tiderna, men också han mångsidighet. Han bidrar i alla spelformer, är minst lika bra utan som med boll, kan spela i en förstafemma som ska producera och göra ett lika bra jobb i en femma som ska stänga ner motståndarnas bästa spelare. Med andra ord han kommer bli viktig för oss i vår satsning den kommande säsongen, säger Fredrik Eriksson från klubbens sportgrupp till lagets hemsida

***

I förrgår stod det klart att Joel Dagman skulle lämna Mullsjö efter tre säsonger – nu är det också bekräftat att han återvänder till allsvenska Fagerhult Habo. Den fyrfaldige landslagsmannen (fanns med i VM-kvalet 2018). Centern spelade för Fagerhult Habo mellan 2013/14-2015/16.

-På något sätt känns det inte som att komma till en ny klubb. Jag har haft bra koll på laget de senaste åren och känner många i laget. Det kändes klockrent när Micke (Mikael Hill) presenterade sina tankar.
-Framför allt kommer jag hit för att försöka vara en ledande spelare med en del erfarenhet. Jag höjer väl snittåldern i truppen en hel del dessutom, säger han till lagets hemsida.

***

Sedan tidigare är meriterade Johan Astbrant klar som ny huvudtränare i allsvenska Warberg. Nu står det klart vem han får vid sin sida som assisterande: Ludwig Bengtsson, som förra säsongen hade samma roll i Lerum. 29-åringen har både spelat och varit tränare i föreningen sedan tidigare.

-Först och främst jättekul att vi får ”hem” en tränare som varit ute och samlat på sig erfarenhet på annat håll, det är alltid bra med lokal prägel även i ledarstaben. När Johan blev klar började vi diskutera vilken typ av profil han ville ha bredvid sig, och ganska snabbt kom Ludwigs namn in i diskussionerna utefter det han har arbetat med i Lerum. Johan och Ludwig pratade med varandra ett par gånger och träffades sedan, och båda kände att det klickade. Det blir en spännande kombo med två olikheter, och som jag tror kan komplettera varandra väldigt bra. Ludwig kommer lägga fokus på mycket analys, statistik och även använda sin erfarenhet av att jobba med yngre spelare, medan Johan blir den som har huvudansvar och matchcoachar till exempel, säger sportchefen Kimmo Eskelinen till klubbens hemsida.


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby

Den här artikeln handlar om: