EN DAG KVAR TILL SM-FINALEN
Foto: IFF/Per Wiklund
SM-final

Finska förbundskaptenen: "De bästa spelarna är utländska"

ANNONS

Utländska stjärnor glänser mest i Sveriges två bästa lag - ett tecken på att svenska landslagets dominans är på väg att brytas?

Sveriges två bästa lag gör upp om SM-guldet imorgon. Men varken i Thorengruppen eller Pixbo Wallenstam är de bästa spelarna svenskor. Det menar Lasse Kurronen, förbundskapten i Finland, och pekar på att det snarare är spelare från andra länder som leder dessa lag.

– Thorengruppens kedja med Sofia Joelsson, Veera Kauppi och Oona Kauppi är den bästa offensivt. Men Pixbo är också ett väldigt erfaret lag och deras bästa spelare är faktiskt också utländska, vilket är ganska intressant. Eliska Krupnova, Denisa Ratajova, Mia Karjalainen, Laura Manninen och Lara Heini är onekligen de mest värdefulla spelarna för Pixbo. Självklart är de bästa svenska spelarna Ida Sundberg, Cajsa Elm och Klara Loneberg också väldigt bra spelare, säger Kurronen till Innebandymagazinet.

Favoritskapet lägger han på Umeålaget.

– Thorengruppens anfallsspel är så giftigt och Kauppi-systrarna är så heta för tillfället att de blir väldigt svåra att stoppa, och Pixbo behöver göra en väldigt bra match för att vinna.

Utvecklingen att allt fler utländska spelare tar stor plats i SSL ser Lasse Kurronen mycket positivt på.

– Överlag är jag glad att de bästa spelarna i SSL är utländska, vilket vi kommer få se i finalen hur stora roller de har. SSL är den bästa ligan i världen men de bästa spelarna är inte alla svenskar. Och utanför finalen finns också en sådan som My Kippilä som definitivt är en av de bästa backarna i ligan. 

Kan det här vara ett tecken på att svenska landslaget inte kommer vara lika dominerande de kommande åren som man, åtminstone sett till VM-guld, har varit tidigare?

– Det vore farligt av mig att säga när vi har förlorat 20 år i rad (skratt). Men ja, jag tror att de andra nationerna kommer ha väldigt goda chanser framöver.


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby

Du kanske även vill läsa:
20 frågor till finaltränarna: Fredrik Larsson
20 frågor till finaltränarna: Fredrik Larsson
20 frågor till finaltränarna: Christoffer Suominen
20 frågor till finaltränarna: Christoffer Suominen
Lagdel mot lagdel: Så bra är Thorengruppen och Pixbo Wallenstam
Plus Lagdel mot lagdel: Så bra är Thorengruppen och Pixbo Wallenstam
Pixbos stormiga väg till SM-final - månad för månad
Plus Pixbos stormiga väg till SM-final - månad för månad
Thorengruppens väg till SM-final - månad för månad
Plus Thorengruppens väg till SM-final - månad för månad
Den här artikeln handlar om: