Endre if
Endre åkte ut i semifinalen mot Pixbo.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Endre efter uttåget: "Kan handla om mental inställning"

ANNONS

Nytt uttåg i slutspelet – men ordföranden stolt över säsongen.

Det blev ingen SM-final den här gången heller för Endre. Årets slutspel tog stopp i semifinalen, detta i den femte och avgörande matchen i Mölnlycke som motståndarna Pixbo vann med 2-1. Trots att man som vanligt kunde ställa upp ett starkt lag på banan så var detta Endres blott andra semifinal sedan 2010/11. Men Carin Sjöberg, ordförande i Endre, ser inte säsongen som ett misslyckande.

- Nej, vi gör en av våra bästa säsonger om inte den bästa någonsin, säger Sjöberg till Innebandymagazinet.

Om man ser på matchserien överlag, vad saknades från er sida från att gå till final?

- Ja. det kan man fundera över, önskar vi hade en kristallkula att se i men vi får arbeta vidare med frågan - det kan eventuellt handla om en mental inställning som gör att vi inte får till det hela vägen.

Är det en mentalitetsfråga det är tal på? För i år har ni ju haft en av de bästa trupperna i hela ligan i många år nu.

- Det kan man fråga sig och vi kommer att utvärdera säsongen och se över vad vi kan utveckla/förbättra för att kunna nå hela vägen framtill en final.

Endre har samtidigt haft svårt att få kontinuitet på tränarposten de senaste säsongerna. Årets säsong blev den andra på raken när man tvingades till ett tränarskifte mitt i. Den här gången var det Philip Tiding som klev av och ersättas av assisterande tränaren Joakim Sjöstrand.

- Det (tränarruljansen) kan ha spelat in till en viss del men samtidigt inte eftersom vi har haft en stark ledarstab totalt sett med kontinuitet och Jocke Sjöstrand har funnits med hela vägen.

Som om inte uttåget vore nog tappade man också stjärnan Wilma Johansson till SSL-konkurrenten Västerås Rönnby i dagarna.

- Wilma har spelet två säsonger för oss, och väljer att fortsatta i Rönnby det är givetvis jättetråkigt och Ender hade gärna velat att hon spelat vidare. Upplever att vi har en god dialog/bra relation, så jag och Endre hoppas att Wilma kanske kan återvända längre fram.

Andra frågetecken kring nästa säsong är storstjärnorna Corin Rüttiman och Anna Jakobsson, men Sjöberg ber att få återkomma gällande truppbygget. 

Endres slutspelsfacit år för år 

04/05 : Kvartsfinal, IKSU 0-2
05/06 : Kvartsfinal, Falun 0-2
06/07 : Kvartsfinal, Falun 0-2
07/08 : Semifinal, IKSU 0-2
08/09 : Kvartsfinal, Falun 0-2
09/10 : Semifinal, IKSU 2-3
10/11 : Kvartsfinal, Mora 2-3
11/12 : Kvartsfinal, Mora 2-3
12/13 : Kvartsfinal, Mora 2-3
13/14 : Kvartsfinal, Rönnby 0-3
14/15 : Kvartsfinal, IKSU 2-3
15/16 : Semifinal, Pixbo 0-3
16/17 : Kvartsfinal, Täby 2-3
17/18 : Kvartsfinal, Täby 0-3
18/19 : Kvartsfinal, Täby 2-3 
19/20: Inställt
20/21: Semifinal, Pixbo 2-3




TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Straffar avgjorde för Endre i hemmasegern mot Täby

Den här artikeln handlar om: