Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Galante Carlström om beskedet att Falun går till final

ANNONS

"Så med tanke på det är det väl runt 30% chans att jag kommer till spel i finalen just nu"

Tidigare idag kom beskedet att FBC Kalmarsund drar sig ur slutspelet för att de inte kan spela de kommande semifinalerna på grund av att för många spelare smittade med Covid-19. Efter beskedet meddelade Svenska Innebandyförbundet att Falun går vidare till SM-final där de kommer möta rivalerna Storvreta. Ett besked som Faluns storstjärna Alexander Galante Carlström tycker är tråkigt.   

- Kalmarsund hade inget lag att ställa på banan och har man inte det i en semifinal så är det klart att det blir svårt att spela. Det är så klart otroligt tråkigt att de inte får spela klart för det är ju de här matcherna som de gått och längtat efter hela säsongen så det är klart att man känner för dem. Men vi är mitt i en pandemi och när säsongen drog i gång visste vi om att vad som helst kunde hända och det har jag ju själv fått uppleva att det kan slå till när man som minst anar det. Så jag förstår Kalmarsunds beslut, säger Galante Carlström till Innebandymagazinet.

Hur känns det att ni är klara för final på det här sättet?

- Jag ska vara ärlig och säga att det är skönt att vara i final men det är klart att det inte är kul att det blir på det här sättet. Man vill alltid spela klart sådana här matcher och det är otroligt tråkigt att det inte blir några fler semifinaler. Men jag har svårt att tänka på finalen för just nu handlar det om att återhämta sig och kunna spela en final överhuvudtaget.

Det blev en hel del skriverier igår när Falustjärnan gick ut och kritiserade Förbundet för att de bara sköt fram semifinalserien till nästa vecka när båda lagen hade flera coronasmittade spelare och skulle spela semifinal redan på tisdag. ”Viruset är allvarligt och förbundets beslut är ren idioti. De utsätter oss för en enorm risk. Jag har en kompis som spelar på lägre nivå och gick tillbaka för tidigt i träning efter han hade haft corona. Han fick ligga på akuten med hjärtproblem i nästan tre veckor. Att tro att vi ska spela en semifinal på tisdag när vi sitter i karantän fram till fredag–lördag. Det förstår ju alla att det är oacceptabelt” . Ett uttalande som han inte ångrar utan som bara stärktes efter dagens besked. 

- Jag står fast vid det jag sa och tycker att det hade varit för tidigt att spela tre dagar efter att jag kommer ur karantänen imorgon. Jag vet inte själv om jag kan spela i en final för jag har inte gjort någon fysisk aktivitet än så jag vet inte hur kroppen kommer att svara, det är helt omöjligt att veta. Det som är glädjande nu är att jag får mer tid på mig att försöka förbereda mig för en final när man inte behöver tänka på semifinalerna.

 

Galante Carlström har gått ut med att han är en av de spelarna som drabbats av Corona och i dagsläget skulle han inte kunna medverka i finalen som är två söndagar bort.  

- Jag får testa kroppen rejält om fem sex dagar och se vad som händer. Svarar den bra då är det okej men svarar den mindre bra är det svårt att spela finalen. Jag tänker inte spela en final på 70-80% för då har laget ingen nytta av mig. Ska jag spela så ska jag känna att jag är kapabel att gå för fullt annars är det ingen mening att spela.

Finns det en risk för att även Falun måste göra en Kalmarsund och dra sig ur finalen?

- Vi i Falun har ett lag att ställa på planen och det hade vi även nu i semifinalen. Men om det skulle bli flera som blir smittade så kanske det kan bli svårt men i nuläget kan vi spela. Vi kanske inte kan ställa det mest slagkraftiga laget på banan men vi har ett lag i alla fall. Men föreningen har varit tydlig med att de inte kommer pressa oss till att spela utan känner vi att vi inte är fight for fight så ska vi inte spela. Så det är upp till oss spelare att ta ansvar för om vi kan spela eller inte.

Den 2 maj är det tänkt att SM-finalen på herrsidan ska avgöras och det blir den fjärde gången som de båda giganterna möter varandra i SM-final. Falun har vunnit ett möte men de två senaste gångerna är det Storvreta som dragit det längsta strået.  

- Det ska bli otroligt kul att möta Storvreta igen och det är alltid kul att möta dem och försöka slå dem i en final. Det är ju det man tränar och spelar för hela säsongen att få stå där i finalen när allt ska avgöras. Jag tror både att vi och Storvreta tycker att det är kul att det är vi som möts och att det ska bli säsongens roligaste match.

 

Slutligen hur stor chans är det att vi får se Galante Carlström spela i finalen som det känns just nu?

- Jag har faktiskt ingen aning, för två dagar sedan hade jag problem att spela fotboll med sonen efter 20 sekunder. Så med tanke på det är det väl runt 30% chans att jag kommer till spel i finalen just nu. Men jag känner min kropp och jag brukar återhämta mig snabbt från vanliga influensor, men det här är ju ingen vanlig influensa. Men jag har gjort en massa blodtester på sjukhuset och jag har tagit ett EKG på hjärtat och de testerna såg fantastiskt bra ut. Det var skönt att höra för då vet man att det inte är något fel på kroppen och hjärtat. Men sen får man se hur kroppen svarar när jag sätter i gång och tränar igen.  

 


Videoblogg: "Konstaterat att det är i stort sett omöjligt"

TV: Magnus Fredriksson kommenterar beskedet att Kalmarsund drar sig ur semifinalspelet.

Matchrapporter: Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun Bra läge för Storvreta efter ny seger IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Kalmarsund drar sig ur slutspelet - "Ett allt för högt pris"
Kalmarsund drar sig ur slutspelet - "Ett allt för högt pris"
Förbundet efter Kalmarsunds besked
Förbundet efter Kalmarsunds besked
Videoblogg: "Jättemärklig situation"
Klintsten om Falun: "De har nedförsbacke"
Klintsten om Falun: "De har nedförsbacke"
Nästan hela Kalmarsund är smittat: "Inget roligt beslut"
Nästan hela Kalmarsund är smittat: "Inget roligt beslut"
Den här artikeln handlar om: