Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Galante Carlström om beskedet att Falun går till final

"Så med tanke på det är det väl runt 30% chans att jag kommer till spel i finalen just nu"

Tidigare idag kom beskedet att FBC Kalmarsund drar sig ur slutspelet för att de inte kan spela de kommande semifinalerna på grund av att för många spelare smittade med Covid-19. Efter beskedet meddelade Svenska Innebandyförbundet att Falun går vidare till SM-final där de kommer möta rivalerna Storvreta. Ett besked som Faluns storstjärna Alexander Galante Carlström tycker är tråkigt.   

- Kalmarsund hade inget lag att ställa på banan och har man inte det i en semifinal så är det klart att det blir svårt att spela. Det är så klart otroligt tråkigt att de inte får spela klart för det är ju de här matcherna som de gått och längtat efter hela säsongen så det är klart att man känner för dem. Men vi är mitt i en pandemi och när säsongen drog i gång visste vi om att vad som helst kunde hända och det har jag ju själv fått uppleva att det kan slå till när man som minst anar det. Så jag förstår Kalmarsunds beslut, säger Galante Carlström till Innebandymagazinet.

Hur känns det att ni är klara för final på det här sättet?

- Jag ska vara ärlig och säga att det är skönt att vara i final men det är klart att det inte är kul att det blir på det här sättet. Man vill alltid spela klart sådana här matcher och det är otroligt tråkigt att det inte blir några fler semifinaler. Men jag har svårt att tänka på finalen för just nu handlar det om att återhämta sig och kunna spela en final överhuvudtaget.

Det blev en hel del skriverier igår när Falustjärnan gick ut och kritiserade Förbundet för att de bara sköt fram semifinalserien till nästa vecka när båda lagen hade flera coronasmittade spelare och skulle spela semifinal redan på tisdag. ”Viruset är allvarligt och förbundets beslut är ren idioti. De utsätter oss för en enorm risk. Jag har en kompis som spelar på lägre nivå och gick tillbaka för tidigt i träning efter han hade haft corona. Han fick ligga på akuten med hjärtproblem i nästan tre veckor. Att tro att vi ska spela en semifinal på tisdag när vi sitter i karantän fram till fredag–lördag. Det förstår ju alla att det är oacceptabelt” . Ett uttalande som han inte ångrar utan som bara stärktes efter dagens besked. 

- Jag står fast vid det jag sa och tycker att det hade varit för tidigt att spela tre dagar efter att jag kommer ur karantänen imorgon. Jag vet inte själv om jag kan spela i en final för jag har inte gjort någon fysisk aktivitet än så jag vet inte hur kroppen kommer att svara, det är helt omöjligt att veta. Det som är glädjande nu är att jag får mer tid på mig att försöka förbereda mig för en final när man inte behöver tänka på semifinalerna.

 

Galante Carlström har gått ut med att han är en av de spelarna som drabbats av Corona och i dagsläget skulle han inte kunna medverka i finalen som är två söndagar bort.  

- Jag får testa kroppen rejält om fem sex dagar och se vad som händer. Svarar den bra då är det okej men svarar den mindre bra är det svårt att spela finalen. Jag tänker inte spela en final på 70-80% för då har laget ingen nytta av mig. Ska jag spela så ska jag känna att jag är kapabel att gå för fullt annars är det ingen mening att spela.

Finns det en risk för att även Falun måste göra en Kalmarsund och dra sig ur finalen?

- Vi i Falun har ett lag att ställa på planen och det hade vi även nu i semifinalen. Men om det skulle bli flera som blir smittade så kanske det kan bli svårt men i nuläget kan vi spela. Vi kanske inte kan ställa det mest slagkraftiga laget på banan men vi har ett lag i alla fall. Men föreningen har varit tydlig med att de inte kommer pressa oss till att spela utan känner vi att vi inte är fight for fight så ska vi inte spela. Så det är upp till oss spelare att ta ansvar för om vi kan spela eller inte.

Den 2 maj är det tänkt att SM-finalen på herrsidan ska avgöras och det blir den fjärde gången som de båda giganterna möter varandra i SM-final. Falun har vunnit ett möte men de två senaste gångerna är det Storvreta som dragit det längsta strået.  

- Det ska bli otroligt kul att möta Storvreta igen och det är alltid kul att möta dem och försöka slå dem i en final. Det är ju det man tränar och spelar för hela säsongen att få stå där i finalen när allt ska avgöras. Jag tror både att vi och Storvreta tycker att det är kul att det är vi som möts och att det ska bli säsongens roligaste match.

 

Slutligen hur stor chans är det att vi får se Galante Carlström spela i finalen som det känns just nu?

- Jag har faktiskt ingen aning, för två dagar sedan hade jag problem att spela fotboll med sonen efter 20 sekunder. Så med tanke på det är det väl runt 30% chans att jag kommer till spel i finalen just nu. Men jag känner min kropp och jag brukar återhämta mig snabbt från vanliga influensor, men det här är ju ingen vanlig influensa. Men jag har gjort en massa blodtester på sjukhuset och jag har tagit ett EKG på hjärtat och de testerna såg fantastiskt bra ut. Det var skönt att höra för då vet man att det inte är något fel på kroppen och hjärtat. Men sen får man se hur kroppen svarar när jag sätter i gång och tränar igen.  

 


Videoblogg: "Konstaterat att det är i stort sett omöjligt"

TV: Magnus Fredriksson kommenterar beskedet att Kalmarsund drar sig ur semifinalspelet.

Matchrapporter: Väntad seger för Storvreta som förlänger vinstsviten Dalen bröt Kalmarsund segersvit Seger för Falun hemma mot Jönköping Storvreta ny serieledare efter 10-6 mot Thorengruppen Falun slog Mullsjö på bortaplan

Du kanske även vill läsa:
Kalmarsund drar sig ur slutspelet - "Ett allt för högt pris"
Kalmarsund drar sig ur slutspelet - "Ett allt för högt pris"
Förbundet efter Kalmarsunds besked
Förbundet efter Kalmarsunds besked
Videoblogg: "Jättemärklig situation"
Klintsten om Falun: "De har nedförsbacke"
Klintsten om Falun: "De har nedförsbacke"
Nästan hela Kalmarsund är smittat: "Inget roligt beslut"
Nästan hela Kalmarsund är smittat: "Inget roligt beslut"
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten