Foto: Albin Skur
SM-slutspel

Förbundet efter Kalmarsunds besked

ANNONS

IBF Falun är klara för SM-final meddelar Svenska Innebandyförbundet efter dagens besked från Kalmarsund.

I förra veckan pausades semifinalserien mellan Kalmarsund och Falun vid ställningen 3-1 i matcher till Falun efter att båda lagen drabbats av Corona-utbrott. Efter krismöte mellan de båda klubbarna och Svenska Innebandyförbundet och FSSL kom man fram till att skjuta upp SM-finalen en vecka på herrsidan så att semifinalserien mellan Kalmarsund och Falun kunde spelas klart i början på nästa vecka.

Men tidigare idag meddelade Kalmarsund att man drar sig ur semifinalserien gå grund av "Priset att spela upp till fyra matcher på sex dagar med spelare som inte återhämtat sig från Covid-19 är ett allt för högt pris att betala" Läs hela pressmeddelandet från Kalmarsund här.

Efter Kalmarsunds besked har Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott beslutat att IBF Falun går vidare till final där de möter Storvreta söndagen den 2 maj.

- Självklart är det mycket beklagligt och vi hoppades naturligtvis att vi aldrig skulle behöva hamna här, men samtidigt har alla parter varit medvetna om den här säsongens speciella förutsättningar redan från start. Vi har uppskattat allas stora samarbetsvilja i försöken att kunna avgöra matchserien på plan, även om vi nu inte nådde ända fram, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Magnus Nilsson i ett pressmeddelande.

Föreningen Svenska Superligans VD Jörgen Lindgren om beslutet:

- Situationen är oerhört tråkig för alla inblandade parter, men naturligtvis främst för Kalmarsund som tvingas avsluta en fantastisk säsong på detta snöpliga vis. Beslutet som togs om att skjuta upp semifinalserien till nästa vecka fattades för att alla inblandade verkligen hoppades att semifinalen mellan Kalmarsund och Falun skulle kunna avgöras på planen. Nu blir det tyvärr inte så, konstaterar Svenska Superligans vd Jörgen Lindgren och fortsätter:

- Vi har full respekt för det beslut som Kalmarsund har fattat och vill passa på att tacka alla inblandade för den stora samarbetsviljan och samtalen kring detta.   


Videoblogg: "Konstaterat att det är i stort sett omöjligt"

TV: Magnus Fredriksson kommenterar beskedet att Kalmarsund drar sig ur semifinalspelet.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: