Foto: Per Wiklund
Superligan

Falustjärnan får inget nytt kontrakt

ANNONS

Det blir ingen fortsättning för den skadedrabbade Johan Fahlström i Falun, inte som spelare i alla fall.

Innebandymagazinet har tidigare skrivit om att Falubacken Johan Fahlströms karriär kan vara över på grund av en knäskada han drog på sig under slutspelet mot Mullsjö för ganska så exakt 2 år sedan. Inför den nyss avslutade säsongen var han äntligen tillbaka för fullt igen men då kom nästa bakslag. Under ett mindre ingrepp i knät runt jul upptäckte läkarna något större och de blev tvungna att avbryta ingreppet och väcka Fahlström från narkosen. 

– Jag blir uppväckt ur narkosen och doktorn frågar: "Har du skadat dig allvarligt sedan förra gången du var här?" Det kommer som en chock för mig, för jag har precis vaknat ur narkos och beskedet jag får är att "ditt korsband har gått av till 70 procent". Det var då jag förstod att det blir ingen mer innebandy varken den här eller kanske nästa säsong heller. Det var otroligt tungt, säger Fahlström till Dalarnes Tidningar.

26-åringen har nu gjort sin andra stora korsbandsoperation i samma knä och utsikterna för en comeback på SSL-nivå ser dystra ut. Så tillsammans med Faluns sportchef har Fahlström kommit fram till att han inte ska ta upp en plats i Faluns trupp till kommande säsong utan man försöker att hitta andra uppgifter i föreningen till honom.   

- Jag har spelat final i Globen och har spelat Champions Cup-finaler. Jag är otroligt tacksam, kan inte säga något annat. Sedan fick jag göra landskamper i U19. Det enda jag är ledsen över är att jag inte själv fick bestämma när jag ska sluta om det nu blir så.

Backen har spelat de tio senaste säsongerna i Falun och varit med på dalalagets fantastiska resa som inneburit 5 SM-guld, 2 SM-silver och 2 SM-brons. Totalt har Fahlström spelat 234 matcher i den rosa tröjan och gjort 43 mål och 42 assist.


TV: Billy Nilsson: "Delade ut mohikan-peruker till barnen"

Profilen om sin karaktäristiska mohikanfrisyr och att våga sticka ut.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: