#ibsilly
Carl Kostov-Bredberg.
Foto: Adam Troy
Superligan

Klart: Han lämnar Sirius – för värsta rivalen

ANNONS

Sirius tappar sin största stjärna inför nästa säsong.

Inför säsongen 2018/19 lämnade backen Carl Kostov-Bredberg sin moderklubb Sirius för första gången. Han valde att pröva lyckan utomlands i schweiziska Zug.

Landslagsmannen kom dock tillbaka inför årets säsong men fick se den förstörd av skadeproblem. Nu står det klart att han också kommer lämna laget till nästa säsong, meddelar Sirius.

En stund senare stod det också klart vilken klubb som landat backen signatur: Storvreta.

− Storvreta IBK har tänkt lokalt och närproducerat, Med denna värvning är backsidan komplett och bland den starkaste i SSL. Carl Kostov-Bredberg kommer snabbt komma in i laget då han redan känner flera i laget och de har samsats om ytorna i IFU Arena under säsongen. Vi vet vad Calle kan och har haft ganska bra koll på honom, tror att han kommer ta ett ytterligare steg i sitt spel i denna miljö och att han blir värdefull för oss. Grymt kul att du valt spel med Storvreta Calle och välkommen till Storvreta IBK, säger sportsligt ansvarige Henrik Ededahl i ett pressmeddelande.

Kostov-Bredberg har skrivit på ett tvåårskontrakt med den finalaktuella klubben.

− Jag har spelat för Sirius i nästan 20 år samt två år i Schweiz. Det har varit en fantastisk tid i Sirius med många fina minnen och jag har utvecklats mycket både som innebandyspelare och som person, och även fått vänner för livet. Föreningen och människorna där kommer för alltid ligga mig varmt om hjärtat. Tyvärr präglades förra säsongen av en hjärnskakning vilket tog hårt på motivationen och gav en insikt om att innebandy på elitnivå är inget man kan ta för givet. Jag är 27 år och vill ta ytterligare kliv i min utveckling, vinna titlar och konkurrera om en plats till VM, och då känns Storvreta som ett väldigt bra val, konstaterar Carl Kostov-Bredberg och fortsätter. 

− Jag har höga förväntningar både på mig själv och på nästa säsong. Jag ser fram emot att tävla om titlar och vara i en miljö med mycket konkurrens. 

Oscar Lundin om värvningen:

− Jag är superglad över att Calle kommer hit. Det är en back jag följt över lång tid och han har de färdigheter som krävs för att komplettera och utveckla våran backsida. Han kan sätta tryck i uppspelsfasen och driva på spelet. Sedan tror jag att vårt sätt att spela kommer utveckla honom vidare, berättas huvudtränare Oscar Lundin. 



Kostov-Bredberg blir den tredje rutinerade spelaren att lämna Sirius efter säsongen. Joakim Alvinder kommer sluta samtidigt som Billy Nilsson lämnat för spel i sin allsvenska moderklubb Gävle.

Sirius genomgår en generationsväxling och har hittills presenterat fyra nytillskott till nästa säsong: Forwarden Max Jajke plockas upp från juniorlaget och inlånade Storvreta-målvakten Jacob Pettersson ansluter permanent. Man har också presenterat två schweiziska värvningar: Claudio Mutter och Luca Graf.


TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2

Den här artikeln handlar om: