#ibsilly-nytt
Foto: Patrik Palm
#ibsilly

IBK Lund har gjort klart med första nyförvärvet

ANNONS

"En spelare som vi har följt under några år under hennes säsonger i Allsvenskan"

Tidigare idag presenterade förra säsongens nykomlingar IBF Falun sin första värvning inför kommande säsong och det var Ellen Svensson från Jönköping. Nu har även den andra nykomlingen förra säsongen IBK Lund Elit landat sin första värvning.

Det är 20-åriga Moa Schörling som är först ut att förstärka skåningarna som slutade näst sist i SSL den gångna säsongen, men tack vare Corona-pandemin så flyttades inga lag ner. Trots sin ringa ålder har Schörling redan hunnit med att spela fyra säsonger i allsvenskan med Åstorp/Kvidinge och nu senast Munka-Ljungby.    

- Jag kände att det var dags för en utmaning och ta steget till en högre nivå, där förutsättningarna med mina studier gjorde det möjligt. Både laget och klubben är målinriktade och alla vill samma sak, vilket kändes perfekt för mig. Lunds spelsätt är även ett extra plus då jag tror att det kan passa mig väldigt bra, säger Schörling till lagets hemsida.  

Daniel Heander från sportgruppen om värvningen:

- Schörling är en spelare som vi har följt under några år under hennes säsonger i Allsvenskan och Div.1. En bolltrygg spelare som behärskar flera positioner men som på det senaste matchats som back. Vi gillar hennes kraftfullhet i närkampsspelet, där hon oftast går vinnande ur duellerna. Med hennes blick för spelet och lugn med boll så tror vi att hon kommer ta ytterligare steg i Svenska Superligan. 



TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: