#ibsilly
Lina Hägg (tröja nummer 42) i duell med sin kommande lagkamrat Lisa Svarvfar.
Foto: RIG Umeå
Superligan

Hon är Moras första värvning: "Poängspelare med vasst målsinne"

ANNONS

KAIS Mora presenterar sitt första nyförvärv efter uttågen i semifinalen.

KAIS Moras säsong avslutades i helgen som gick – detta efter en 5-10 förlust mot Team Thorengruppen i den fjärde kvartsfinalen.

Nu riskerar laget drabbas av en stor spelarflykt, men under onsdagen så presenterade man sin första spelare in till nästa säsong.

Det är forwarden Lina Hägg som ansluter. Hon kommer närmast ifrån tjeckiska Tempish Vítkovice där hon gjorde 41 poäng under årets säsong. Tidigare har hon spelat i Sundsvall i allsvenskan.

- Vi är väldigt glada att knyta till oss Lina, hon är en spelare som vi följt upp i några år och nu passade det bra för henne att komma till Mora. Spelaren Lina är en talangfull, rightfattad forward med bra speluppfattning! Här får vi en poängspelare med vasst målsinne. Hon är duktig på att söka sig till heta ytor och hitta målchanser. Det skall bli mycket intressant att se henne i vår utvecklande miljö och i SSL, säger Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson i ett pressmeddelande.

Lina Hägg om sin övergång:

- Att valet föll på KAIS Mora var i slutändan ganska självklart för mig. Det är en proffsig förening med väldigt höga mål och ambitioner som jag kände direkt passar mig perfekt. För min individuella utveckling är det även det bästa alternativet då jag hamnar i en miljö där jag ges möjligheter att ständigt utvecklas maximalt på alla plan. Jag ska även återuppta mina studier som jag pausat nu under min tid i Tjeckien. Jag har fått en väldig trygghetskänsla av föreningen och jag är säker på att jag kommer trivas superbra i KAIS Mora.



TV: Billy Nilsson: "Delade ut mohikan-peruker till barnen"

Profilen om sin karaktäristiska mohikanfrisyr och att våga sticka ut.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: