Corona-kaoset
Alexander Galante Carlström.
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Galante Carlström rasar mot beslutet om SM-finalen

ANNONS

Faluns storstjärna: ”De utsätter oss för en enorm risk”

Semifinalserien mellan Falun och Kalmarsund har pausats för att sedan skjutits upp en vecka då båda lagen drabbats av covid-19. SM-finalen spelas den 2 maj istället för 24 april, då förbundet vill att semifinalerna ska avgöras på planen.

Det innebär att de nästa matcherna i semifinalserien, som Falun leder med 3-1, spelas kommande tisdag och onsdag. Blir det en sjunde och avgörande match så spelas den på fredagen innan söndagens final.

Alexander Galante Carlström är en av Faluns spelare som drabbats av covid-19, och han kritiserar förbundets beslut rejält i en intervju med Dalarnas Tidningar.

– Viruset är allvarligt och förbundets beslut är ren idioti. De utsätter oss för en enorm risk. Jag har en kompis som spelar på lägre nivå och gick tillbaka för tidigt i träning efter han hade haft corona. Han fick ligga på akuten med hjärtproblem i nästan tre veckor. Att tro att vi ska spela en semifinal på tisdag när vi sitter i karantän fram till fredag–lördag. Det förstår ju alla att det är oacceptabelt. Det är ett konstigt beslut som baseras bara på det kommersiella och struntar i oss individer helt och hållet, säger han till Dalarnas Tidningar och tillägger:

– Vi spelare är bara brickor i det här, det känns som att förbundet struntar i vår hälsa.

Galante Carlström lyfter istället fram tre förslag:

- Finalen skulle skjuts fram ytterligare två till tre veckor till. 

- Falun går direkt till final

- Säsongen stängs och Storvreta tilldelas guldet.

Magnus Nilsson, tävlingschef på Svenska Innebandyförbundet, har tidigare berättat om beslutet att skjuta fram SM-finalen en vecka:

– Vi är glada och tacksamma att alla parter på kort tid kunde komma överens i den oerhört komplexa situation vi befinner oss i. Den lösning vi nu har kommit fram till är den bästa möjliga och vi hoppas att allt går enligt plan för att vi ska kunna genomföra SM-finalen på det här sättet.

Innan beslutet att skjuta upp finalen fick Per Viberg, Kalmarsunds klubbchef, frågan hur man skulle gå till väga:

- Ser man realistiskt på det så säger jag så här: Vi respekterar vilket beslut man än tar i frågan. Från vår sida börjar vi komma till vägs ände, vad som är värt just nu. Vi har klarat oss rätt så bra och nu har vi rätt många spelare som har konstaterad Covid. Det vi gör nu är att vi testar hela truppen. Vi kommer inte kunna spela match nästa lördag (SM-final), det kommer troligtvis inte Falun heller komma göra. Vi kommer sitta i karantän till minst torsdag-fredag nästa vecka. Ska en semifinal fortsätta, med vår medverkan, kan den tidigast spelas vecka 17 (vecka 15 nu), sa han till Innebandymagazinet i fredags.


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: