#ibsilly
Adam Berglund (nr. 15 ), här i Thorengruppens tröja säsongen 2017/18.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Duon blir Höllvikens första nyförvärv

ANNONS

Höllviken gör klart med sina första nyförvärv efter degraderingen.

Tidigare i vår fick Höllviken säga adjö till Superligan efter fem raka säsonger i svensk innebandys finrum. Sedan dess har det varit tyst kring laget. Det enda som kommunicerats ut officiellt är att tränare Joon Berggren lämnar laget. 

Nu kan man i alla fall presentera sina första nyförvärv inför kommande säsong. Det blir back-bröderna Berglund, Adam och Alexander, som ansluter ifrån SSL-laget Thorengruppen.

Adam, född 1990, har över 300 SSL-matcher på sin meritlista – han har även representerat Helsingborg och Dalen i högstaligan. Det är en back som är duktig med boll och som kan producera mål och assist, säsongen 2017/18 svarade han för 28 poäng (13+15) i SSL med Thorengruppen. 

- Äldre brodern Adams meritlista talar för sig själv med SM-finaler med Dalen och spel i Helsingborg på kontot. Adam kommer vi ha otroligt mycket nytta av med all den erfarenheten han besitter från SSL. Här får vi en back som är väldigt spelskicklig och kan användas på flera olika positioner, säger sportchefen Viktor Ottosson till klubbens hemsida.

Den sex år yngre Alexander har mindre rutin från spel i högstaligan – han har istället figurerat främst i Allsvenskan, division 1 och 2. 

- Alexander har mestadels huserat i Thorengruppens div 1-lag men blev uppflyttad till deras SSL-laget halvvägs in på den gångna säsongen. Det ska bli spännande att följa Alexanders fortsatta resa på innebandyplanen och jag tror han kommer tillföra mycket stabilitet och hårt arbete. 

- Vi är väldigt glada att både Adam och Alexander väljer att fortsätta sina karriärer i Höllviken! Vi får in två spelare med rutin från SSL och det känns viktigt för oss i vårt nuvarande läge, säger Ottosson.


TV: Billy Nilsson: "Delade ut mohikan-peruker till barnen"

Profilen om sin karaktäristiska mohikanfrisyr och att våga sticka ut.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: