Foto: Per Wiklund
SM-final

Drömfinalens drömfemmor

ANNONS

Innebandymagazinets damexpert har roat sig med att sätta ihop tre drömfemmor från de båda finallagen på lördag.

Med tre dagar kvar till SM-finalen på damsidan mellan Pixbo Wallenstam och Thorengruppen har Christian Svensson hoppat in och agerat förbundskapten över finallagen och tagit ut ett enda drömlag av deras båda trupper. 


Förstafemman

Cornelia Fjellstedt, TTG och Moa Andersson, PIX

Veera Kauppi, TTG

Oona Kauppi, TTG och Sofia Joelsson, TTG


Fjellstedt som försvarsgeneral kompletteras med en lite minivariant av sig själv där Andersson får ett litet mer offensivt ansvar. Ett komplett backpar både offensivt och defensivt där Andersson varit slutspelets bästa back så här långt. 

Det fantastiska backparet tillsammans med en av de bästa kedjorna som någonsin spelat i högstaligan kan inte bli något annat än stor succé. Det är ingen idé att försöka splittra Thorenkedja då det inte finns någon spelare i världen just nu som skulle göra den bättre. Tar man ett titt på statistiken så har kedjan plats 2, 5, 8 i bäst målsnitt  i slutspelet på damsidan genom tiderna. Så att kalla den världens bästa slutspelskedja genom tiderna är faktiskt ingen överdrift utan fakta. Det ska sägas att ettan och fyra på listan bara spelat nån enstaka match så egentligen ligger de etta, trea och sexa på bäst målsnitt genom tiderna i slutspelet. 

Andrafemman   

Ida Sundberg, PIX och Sandra Svärd, TTG

Cajsa Elm, PIX

Amanda Delgado Johansson, TTG och Amanda Berggren, PIX


Världens bästa defensiva back i Sundberg är given försvarsgeneral och bredvid henne tar en liten joker plats. Svärd har gjort ett riktigt bra slutspel och vuxit mer och mer i mina ögon för varje match jag sett henne. Pixbobacken är helt outstanding i duellspelet en mot en och ställer sig alltid rätt i positionsspelet och är lugn som en filbunke i uppspelsfasen. Här kommer hon kompletteras med Svärds kreativa spelstil för att få ett mer komplett backpar i båda riktningarna. 

Kedjan är i grunden Pixbos slutspelssuccékedja där Emma Stenberg bänkas till fördel för en liknande spelartyp fast stråt bättre på det mesta. "DJ" är snäppet tyngre, snäppet kreativare, snäppet snabbare i beslutsfattningen och med de nya uppimpade egenskaperna kommer Pixbokedja bli snäppet bättre helt enkelt. Elms pricksäkerhet, Delgado Johanssons finurlighet och Berggrens snabbhet med boll skulle gifta ihop sig perfekt.

Tredjefemman

Laura Manninen, PIX och Mia Karjalainen, PIX

Emelie Wibron, TTG

Denisa Ratajova, PIX och Klara Loneberg, PIX 


Backparet är kanske ett lite väl tråkigt val då det är ganska så självklart sådant. De båda finska landslagsspelare känner varandra innan och utan och har full koll både på varandra och vad som händer på planen. Båda två är dessutom hybridbackar som lika gärna kan spela i anfallet på en centerposition. Ett stabilt och jäkligt bra backpar helt enkelt. 

Men när man sedan adderar denna kedja till backparet det är då som magin sker och vi får helt plötsligt en helt otroligt bra formation som kan spela en otroligt rörlig totalinnebandy med mängder av platsbyten och kombinationer. Kedjan är en väldigt tung och fysisk formation att möta med starka och tuffa spelare som lika gärna kan agera som ett framrusande godståg eller som ett gäng graciösa ballerinor. Loneberg så klart en joker med tanke på att hon varit skadad hela säsongen och bara spelat ett par semifinaler. Men visade på en enorm utveckling från första till sista semin och börjar närma sig den formen hon hade innan skadan med stormsteg. 


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC

Den här artikeln handlar om: