Supervärvningen
Foto: Per Wiklund
Superligan

Så kunde Rönnby lyckas med sin supervärvning

ANNONS

Andreas Harnesk berättar om hur man lyckades värva dagens största snackis och han avslöjar att man har flera bomber på gång.

Tidigare idag slog bomben ner att Västerås Rönnby värvar Wilma Johansson från Endre. Något som Mr. Silly var först med att avslöja. Kort därefter gick Endre ut med att Wilma lämnar och sedan bekräftade Rönnby att de landat supervärvningen som seglar upp som den bästa hittills i damernas SSL så här långt. Men hur lyckades Rönnby med den här supervärvningen egentligen? Tränare Andreas Harnesk vet inte riktigt säkert men han har en teori.

- Wilma känner ett par spelare i laget och de vet om att jag har väldigt höga tankar om Wilma och hennes potential. Sedan har vi pratat med varandra vid något tillfälle och då kändes det bra åt båda håll. Vi gillar Wilma både personlighets- och spelmässigt och det verkar som hon gillar det vi gör i Rönnby också. Hon ser nog att vi har många unga lovande spelare och att det här är det bästa stället att utvecklas på för henne, säger Harnesk till Innebandymagazinet.

Hur mycket betyder det för Rönnby att få in en spelare av Wilma Johansson kaliber i laget?

- Det betyder otroligt mycket. Vi har varit lite tunna på rightsidan i år, vi har haft Jonna Sjöberg som är fantastiskt duktig men sedan har vi inte haft så mycket mer på grund av ett par skador. Så med både Wilma och Jonna i laget kommer vi ha två fantastiskt bra rightare till nästa säsong. Sedan är vi i behov av poängspelare och kreativa spelare och det checkar Wilma av i båda boxarna. Hon är redan otroligt bra men hon kommer kunna bli hur bra som helst.

Det forna storlaget som tagit 3 SM-guld på 2000-talet har de senaste sex säsongerna fått kämpa om de sista slutspelsplatserna. Men tar man en titt på laguppställningen just nu med Wilma i laget så ser det oerhört spännande ut inför framtiden och man håller på att bygga upp något stort. Man har sedan tidigare supertalangerna Linnea Hammar och Cornelia Palmér i laget. Man har förutom Wilma värvat in Joanna Hjelm och Ellen Hansson från RIG. Fem supertalanger som alla är födda på 00-talet och som har sina bästa år framför sig. Så att Västerås Rönnby åter igen kommer bli ett storlag känns inte allt för avlägset.  

- Det är vad vi hoppas på. Vi har byggt laget på spelare som har höga ambitioner och som vill bli bra. Precis som du säger kan det här bli väldigt väldigt bra. Det känns kul att spelare som Wilma och Ellen Hansson, som varit jagade av alla klubbar i princip, väljer oss. Vi har som du säger Palmér och Hammar redan och Hjelm tror jag också mycket på. Så framtiden känns väldigt positiv.

Så tiotusenkronorsfrågan är ju när det här bygget ska vara som allra bäst?

- Haha, ja det är bra fråga. Vi får nog räkna med att det kommer ta lite tid och att vi kommer få slå lite i underläge ett tag till. Men jag hoppas och tror att det kommer hände väldigt mycket hela tiden. Det kommer synas tydligt att vi tar steg framåt undan för undan den kommande säsongen.

Förutom årets nyförvärv från RIG i Hansson och Hjelm så har ju även Wilma Johansson, Tova Eriksson, Julia Sidklev Persson, Linnea Hammar och Cornelia Palmén gått på RIG. Håller ni på att bygga ett litet mini-RIG i Västerås?

- Haha, jag tänker att det är ganska så logiskt att unga lovande spelare som lämnar RIG ser att vi är en bra plats där de ska kunna fortsätta utvecklas och komma in i SSL på ett bra sätt. Jag har haft väldigt bra erfarenhet av RIG-spelare förut i Sofia Joelsson och Alice Granstedt när jag var i IKSU. De kom till oss från RIG och utvecklades snabbt till landslagsspelare. Så jag har en väldigt positiv känsla av att ta in och satsa på RIG-spelare och jag tror även att de har en positiv känsla av att komma till oss.

Så målet är att göra alla före detta RIGare till landslagsspelare?

- Ja absolut är det det. Jag hoppas såklart att så många som möjligt av dem går vidare till landslaget.

Sidklev Persson, Palmér och Johansson blev alla tre uttagna till landslaget den gångna säsongen så de är redan på gång. Men på tal om att vara på gång, har ni några flera nyförvärv på g in?

- Vi kan nog komma att presentera ett nytt nyförvärv väldigt snart. Vi letar efter minst en center/högerforward till kanske till och med två. Så vi har ett par spelare som vi pratat med ett tag som vi hoppas kunna gå ut med snart.

Är det samma kaliber på dem som på Wilma?

- Wilma är ju exceptionellt bra skulle jag säga och hon var den spelaren i hela SSL som jag helst av allt ville värva. Men de spelarna som vi pratar med nu håller också en väldigt bra kvalité.


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger

Du kanske även vill läsa:
Bekräftat: SSL-stjärnan klar för Rönnby
Bekräftat: SSL-stjärnan klar för Rönnby
Mr. Silly avslöjar den största bomben hittills i SSL dam
Mr. Silly avslöjar den största bomben hittills i SSL dam
Den här artikeln handlar om: