Supervärvningen
Foto: Per Wiklund
Superligan SSL

Så kunde Rönnby lyckas med sin supervärvning

Andreas Harnesk berättar om hur man lyckades värva dagens största snackis och han avslöjar att man har flera bomber på gång.

Tidigare idag slog bomben ner att Västerås Rönnby värvar Wilma Johansson från Endre. Något som Mr. Silly var först med att avslöja. Kort därefter gick Endre ut med att Wilma lämnar och sedan bekräftade Rönnby att de landat supervärvningen som seglar upp som den bästa hittills i damernas SSL så här långt. Men hur lyckades Rönnby med den här supervärvningen egentligen? Tränare Andreas Harnesk vet inte riktigt säkert men han har en teori.

- Wilma känner ett par spelare i laget och de vet om att jag har väldigt höga tankar om Wilma och hennes potential. Sedan har vi pratat med varandra vid något tillfälle och då kändes det bra åt båda håll. Vi gillar Wilma både personlighets- och spelmässigt och det verkar som hon gillar det vi gör i Rönnby också. Hon ser nog att vi har många unga lovande spelare och att det här är det bästa stället att utvecklas på för henne, säger Harnesk till Innebandymagazinet.

Hur mycket betyder det för Rönnby att få in en spelare av Wilma Johansson kaliber i laget?

- Det betyder otroligt mycket. Vi har varit lite tunna på rightsidan i år, vi har haft Jonna Sjöberg som är fantastiskt duktig men sedan har vi inte haft så mycket mer på grund av ett par skador. Så med både Wilma och Jonna i laget kommer vi ha två fantastiskt bra rightare till nästa säsong. Sedan är vi i behov av poängspelare och kreativa spelare och det checkar Wilma av i båda boxarna. Hon är redan otroligt bra men hon kommer kunna bli hur bra som helst.

Det forna storlaget som tagit 3 SM-guld på 2000-talet har de senaste sex säsongerna fått kämpa om de sista slutspelsplatserna. Men tar man en titt på laguppställningen just nu med Wilma i laget så ser det oerhört spännande ut inför framtiden och man håller på att bygga upp något stort. Man har sedan tidigare supertalangerna Linnea Hammar och Cornelia Palmér i laget. Man har förutom Wilma värvat in Joanna Hjelm och Ellen Hansson från RIG. Fem supertalanger som alla är födda på 00-talet och som har sina bästa år framför sig. Så att Västerås Rönnby åter igen kommer bli ett storlag känns inte allt för avlägset.  

- Det är vad vi hoppas på. Vi har byggt laget på spelare som har höga ambitioner och som vill bli bra. Precis som du säger kan det här bli väldigt väldigt bra. Det känns kul att spelare som Wilma och Ellen Hansson, som varit jagade av alla klubbar i princip, väljer oss. Vi har som du säger Palmér och Hammar redan och Hjelm tror jag också mycket på. Så framtiden känns väldigt positiv.

Så tiotusenkronorsfrågan är ju när det här bygget ska vara som allra bäst?

- Haha, ja det är bra fråga. Vi får nog räkna med att det kommer ta lite tid och att vi kommer få slå lite i underläge ett tag till. Men jag hoppas och tror att det kommer hände väldigt mycket hela tiden. Det kommer synas tydligt att vi tar steg framåt undan för undan den kommande säsongen.

Förutom årets nyförvärv från RIG i Hansson och Hjelm så har ju även Wilma Johansson, Tova Eriksson, Julia Sidklev Persson, Linnea Hammar och Cornelia Palmén gått på RIG. Håller ni på att bygga ett litet mini-RIG i Västerås?

- Haha, jag tänker att det är ganska så logiskt att unga lovande spelare som lämnar RIG ser att vi är en bra plats där de ska kunna fortsätta utvecklas och komma in i SSL på ett bra sätt. Jag har haft väldigt bra erfarenhet av RIG-spelare förut i Sofia Joelsson och Alice Granstedt när jag var i IKSU. De kom till oss från RIG och utvecklades snabbt till landslagsspelare. Så jag har en väldigt positiv känsla av att ta in och satsa på RIG-spelare och jag tror även att de har en positiv känsla av att komma till oss.

Så målet är att göra alla före detta RIGare till landslagsspelare?

- Ja absolut är det det. Jag hoppas såklart att så många som möjligt av dem går vidare till landslaget.

Sidklev Persson, Palmér och Johansson blev alla tre uttagna till landslaget den gångna säsongen så de är redan på gång. Men på tal om att vara på gång, har ni några flera nyförvärv på g in?

- Vi kan nog komma att presentera ett nytt nyförvärv väldigt snart. Vi letar efter minst en center/högerforward till kanske till och med två. Så vi har ett par spelare som vi pratat med ett tag som vi hoppas kunna gå ut med snart.

Är det samma kaliber på dem som på Wilma?

- Wilma är ju exceptionellt bra skulle jag säga och hon var den spelaren i hela SSL som jag helst av allt ville värva. Men de spelarna som vi pratar med nu håller också en väldigt bra kvalité.


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Thorengruppen vann toppmötet mot Västerås Rönnby med 10-5 Formstarka Västerås Rönnby tog ännu en seger Sex raka segrar för Västerås Rönnby – efter 6-4 mot Sirius Täby kunde inte stoppa formstarka Västerås Rönnby Starka Västerås Rönnby fortsätter vinna

Du kanske även vill läsa:
Bekräftat: SSL-stjärnan klar för Rönnby
Bekräftat: SSL-stjärnan klar för Rönnby
Mr. Silly avslöjar den största bomben hittills i SSL dam
Mr. Silly avslöjar den största bomben hittills i SSL dam
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten