Corona-kaoset
SM-slutspel

Oscar Lundin kommenterar nya beskedet om SM-finalen

ANNONS

Storvretas tränare om beslutet att skjuta upp finalen.

Då både Kalmarsund och Falun har drabbats av covid-19 så togs beslutet att skjuta fram herrarnas SM-final till nästa söndag, den 2 maj. Damernas final spelas på utsatt datum, 24 april.

Falun leder matchserien med 3-1 och allas förhoppning är att den ska hinnas avgöras på planen. Ett lag som däremot redan är klart för final är Storvreta, som slog ut Mullsjö efter 4-2 i matcher.

Storvretas tränare, Oscar Lundin, kommenterar gårdagens nyhet om att SM-finalen flyttas:

− Det är alla möjliga tankar och känslor som dyker upp kring det här beskedet. Och detta hade det gjort oavsett vad som kommit. Svårt att ta på. Därför är det bättre och rätt att blicka framåt och fokusera på att förbereda oss inför vad som komma skall. Oavsett när och var Storvreta IBK spelar om guldmedaljer så skall laget vara redo till max, säger han till Storvretas hemsida.

De kommande dagarna kommer man "ladda om både de fysiska och mentala batterierna", som Lundin uttrycker det.

- Belastningen blir individuellt planerad för att vi sedan skall öka trycket mot slutet av veckan. Nästa vecka skiftas fokus mot själva finalen och de detaljer vi känner kommer bli vägvinnande där, fortsätter han.

Lundin säger också att det är svårt att sia om huruvida det kommer bli en nackdel för Storvreta att möta ett lag i ett annat matchtempo. 

De kvarvarande semifinalerna är planerade att spelas den 27:e och 28:e april. Går serien till en sjunde och avgörande match spelas den i så fall den 30:e.


TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: