#ibsilly
Filip Langer.
Foto: Matyas Klapa
Superligan

Officiellt: Kalmarsund värvar supertalangen

ANNONS

Han har "varit klar" för Kalmarsund en längre tid – nu är han presenterad.

Han har spelat med Pixbo Wallenstam och tränat med Storvreta – men det blev Kalmarsund som vann dragkampen om den tjeckiska supertalangen Filip Langer.

Att 19-åringen har varit på väg till Kalmarsund har stått klart under en lång tid, men under fredagen blev det också officiellt att Langer ansluter från Tatran Stresovice.

Langer debuterade i VM-sammanhang redan som 16-åring men faktum är att han debuterade i den röda landslagströjan redan året innan – rekordung. Han har också hunnit med en kort sejour i Pixbo Wallenstam 2017/18, där han bland annat noterades för två slutspelspoäng.

- Kraftfull, kompetent och kunnig är tre ord som beskriver Filip som trots sin ringa ålder skaffat sig ovärderlig rutin med ett U19-guld och redan spelat 21 matcher med det tjeckiska A-landslaget. Han är en klassisk tvåvägscenter som vi är övertygade kommer att vara en drivande faktor i vår fortsatta satsning mot att bli Sveriges bästa klubb. Vi välkomnar en outtröttlig dynamo med silkeslena handleder, säger sportchefen Adam Kallenberg i ett pressmeddelande.

Filip Langers egna ord om övergången:

- Jag tycker att det är rätt tid för mig att flytta till Sverige och prova på något nytt. Jag är tacksam för de år jag har haft i Tatran, där jag har haft riktigt bra lagkamrater och utvecklats som spelare. Konceptet som FBC Kalmarsund presenterat för mig har varit riktigt imponerande. Klubben är på väg upp och jag vill vara en del av dem, och jag hoppas bli en viktig del av den. 

- De faciliteter och sportförhållanden som FBC Kalmarsund presenterade för mig var något jag gillade mycket, för jag vill bli så bra som möjligt. Saker som har en bra arena att spela i och ett bra gym att gå till är mycket viktigt, och FBC Kalmarsund erbjuder det. Jag är glad att flytta till Kalmar och FBC Kalmarsund och förhoppningsvis få spela framför fansen i KIFAB Arena. Som spelare försöker jag spela bra i alla situationer och jag strävar alltid efter att ta bort mina svagheter. Mina styrkor är en fråga som någon annan ska svara på, men jag jag spelar med mycket fart och kreativitet


TV: Billy Nilsson: "Delade ut mohikan-peruker till barnen"

Profilen om sin karaktäristiska mohikanfrisyr och att våga sticka ut.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: