Supervärvningen
Foto: Per Wiklund
SSL

Bekräftat: SSL-stjärnan klar för Rönnby

ANNONS

Västerås Rönnby bekräftar att man har värvat Wilma Johansson.

Tidigare idag avslöjade vår silly-bloggare Mr. Silly att Endrestjärnan Wilma Johansson var klar för Västerås Rönnby. Något som Endre bekräftade en timma senare, att stjärnan lämnar laget. 

Ytterligare någon timma senare kom även ett pressmeddelande från Västerås Rönnby som bekräftar att värvningen av landslagsspelaren Johansson är i hamn. Så här ser Rönnbys pressmeddelande ut i sin helhet.

Landslagsspelare till Rönnby Tigers!

Västerås Rönnbys lagbygge fortsätter och nu kan Rönnby fansen glädjas åt en riktigt rolig nyhet under silly season!

Wilma Johansson har inför säsongen 2021/2022 valt att representera Västerås Rönnby IBK. Kontraktet som Wilma signat är på 2 år. Wilma som är född år 2000 har redan en gedigen meritlista trots hennes ringa ålder. Wilma kommer närmast från Endre IF där hon under säsongen 2020/2021 varit en av deras viktigaste spelare med 33 poäng på 25 matcher under grundserien. I slutspelet gjorde hon inte mindre än 12 poäng under 8 matcher. Wilma var även uttagen till damlandslagstruppen under den gångna säsongen.

Innan Endre, där Wilma varit i 2 säsonger, studerade hon på RIG i Umeå. Under sin studietid spelade hon även i Dalen som då spelade SSL. Hon har varit tongivande i U19-landslaget där hon bland annat var med och vann guld i U19-VM i Schweiz.

Andreas Harnesk om Wilma Johansson

- Wilma är en av de mest spännande spelarna som finns i innebandyvärlden. Hennes uppfattning kring var hon har ytor, motståndare och medspelare är exceptionell trots hennes ringa ålder. Hon har handleder och vinnarskalle som skiljer henne från mängden. Vi har som mål att få in spelare som vill och kan bli bäst i Rönnby för att hjälpa dem med deras utveckling mot det. Wilma har chansen att bli precis så bra. Hon kan bli något innebandyvärlden kan minnas i många år efter att hon har slutat. Jag har stora förväntningar på vad hon kommer kunna prestera. Utöver att Wilma hjälper oss med offensiv spets hjälper hon oss att fylla ett annat tomrum med att hon är rightare.

Wilma om varför valet föll på Rönnby som nästa klubbadress

Rönnby var aktuellt redan för 2 år sedan då jag fick ett bra intryck av laget och föreningen. Sedan dess har Andreas värvats in och jag gillar den innebandy han och laget visat att man vill spela. Jag tror att det kommer passa mig väldigt bra och hjälpa mig att ta nästa steg i min utveckling. 

Vad kan du säga att Rönnby fansen kommer få se från dig kommande säsonger i den orangefärgade tröjan? 

De kommer få se en teknisk spelare som gärna utmanar och som kanske kan bjuda på ett par luriga dragningar och som trivs allra bäst på offensiv planhalva. Förhoppningsvis kommer jag även bidra med en del poäng. 



TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Revansch och tre poäng för Endre Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC

Den här artikeln handlar om: