Maja Ekström.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Stjärnan stannar kvar: "En toppspelare i ligan"

ANNONS

Malmö presenterar en glädjande #ibsilly-nyhet för sina fans.

Maja Ekström har på bara två säsonger växt fram som en av ligans absolut mest spännande forwards. Hon lämnade Åstorp/Kvidinge 2019 och I sin debutsäsong smällde hon in 28 mål – en säsong som hon krönade med bli utsedd till Årets Rookie. I år har hon fortsatt leverera poäng (36) och fint spel. Hon har också fått chansen i U19-landslaget och var med i den senaste uttagningen under lägret på Bosön i februari.

Nu står det klart att hon stannar i Malmö. 02:an Ekström har skrivit på ett nytt kontrakt med SSL-åttan, som åkte ur mot Thorengruppen i årets slutspel.

- Maja kom till oss som en av Skånes mest spännande ”talanger”. En talang som hon med sitt inre driv tillsammans med våra förutsättningar och lagkamrater fåtthenne att växa fram till en toppspelare i ligan. Och vi är bara början, säger Jessica Jensen från Malmös sportgrupp i ett pressmeddelande. 

Malmö-tränaren Mikael Jeppsson om Ekström:

- Jag tycker att Maja har utvecklats enormt den här säsongen, såväl fysiskt, mentalt och innebandymässigt. Maja är en sylvass avslutare i sista tredjedelen och det är lätt hänt att man bara tittar på poängen framåt, men jag vill gärna lyfta Majas defensiva kvalitéer som hon verkligen har utvecklat den här säsongen. En ack så viktig detalj är hennes fantastiska återerövringsspel i offensiv zon, där tycker jag hon definitivt är en av ligans skickligaste spelare.

Malmö har tappat stjärncentern Andrea Gämperli samt Elin Johansson sedan tidigare, och inte presenterat något nyförvärv. Däremot har man gjort klart med en schweizisk landslagsspelare som kommer offentliggöras inom kort. 


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: