#ibsilly-extra
Landslagsstjärnan Hampus Ahrén kan vara på väg bort från Storvreta.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Sensationella ryktet: Ahrén kan hamna i Allsvenskan

ANNONS

Enligt Sportexpressen så finns det allsvenskt intresse för superstjärnan Hampus Ahrén.

Hampus Ahrén har länge spåtts bli Sveriges nästa stora stjärna. 2017 slutade han etta på Innebandymagazinets prestifyllda talanglista och sedan dess har utvecklingen gått i raketfart. Ahrén är numera landslagsman och har fått en bärande roll i storklubben Storvreta. 

Nu går kontraktet med klubben och sensationella uppgifter från Sportexpressen placerar Ahrén i Allsvenskan nästa säsong – detta i storsatsande Nykvarn.

Ahrén spelade i den sörmländska klubben mellan 2010-2015, innan han via utflykter i Salem och RIG Umeå hamnade i Storvreta, där han utvecklats till en av seriens största stjärnor. Men enligt Hampus själv så har han inte gjort något val kring var han spelar nästa säsong – han säger också att det kan bli fortsättning i Storvreta.

– Ja, som det lutar åt nu, ja. Det är få detaljer kvar som ska sitta innan jag skriver på. Jag är noga med att jag ska kunna må bra, säger Ahrén till Sportexpressen

Allsvenska tabellnian Nykvarn, som fostrat många spelare som idag är bärande SSL-spelare eller rent av stjärnor, gör en storsatsning på att nå högstaligan. Målet är att man ska ha tagit SM-guld senast 2025. Man har bland annat värvat in Ahréns tidigare lagkamrat i Storvreta, Valdemar Ahlroth. Men det är inte bara i truppen som man ska bli bättre. I en intervju med Innebandymagazinet berättad sportchefen och tränaren Sebastian Wahlgren om planerna inför nästa säsong.

– Det första vi gör är att vi kommer snäppa upp träningsdosen och ha ett helt annat upplägg på träningar där vi och tränar fem gånger i veckan med lite återhämtningspass emellan. Vi kommer anlita en fystränare som kommer ingå i ledarstaben och vara med på varje träning, matcher och så vidare. Sen kommer vi utöka hela ledarstaben och vi kommer även stärka upp våran trupp så att vi har 20 stycken utespelare plus målvakter.





 


TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: