#ibsilly
Daniel Johnsson.
Foto: Per Wiklund
SSL

EXTRA: Stjärnan återvänder till SSL

ANNONS

Helsingborg presenterar tung värvning inför kommande säsong.

Forwarden Daniel Johnsson är med sina 440 poäng den 20:e bästa poänggöraren i SSL:s historia. Bara fem spelare – Alexander Galante Carlström, Hannes Öhman, Magnus Svensson, Johan Andersson och Mikael Holmer – har gjort fler mål i högstaligan än Johnsson, som gjort 325 kassar. Senast han spelade i svensk innebandy var 2016/17, då smällde han in 51 bolla för Helsingborg.

Nu återvänder till just Helsingborg efter fyra år i Schweiz. Johnsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med den storsatsande klubben, som slutade sjua i grundserien och åkte ur i kvartsfinalen mot Falun.

- Vi är många i laget som tidigare följt "Magic" från läktarna i Helsingborg Arena, nu ska det bli otroligt roligt att få ha honom i laget och att få vara tränare för honom, säger Helsingborgs sportchef och tränare Niklas Pålsson till klubbens hemsida.

I Schweiz representerad Johnsson både SV Wiler-Ersigen och senast Grasshopper Club Zürich.

- Daniel är en fantastisk spelare som har sinne för både mål och finess Det är en publikfavorit som kommer få fart på hemmapubliken! En närmare beskrivning behövs knappast men Daniel har stora spetsegenskaper i sitt avslut och sin precision i passningar och sin zorro. Att Daniel väljer att återvända till FCH känns riktigt kul efter alla hans säsonger i klubben

Helsingborg har inte legat på latsidan när det kommer till värvningar. Tidigt presenterade man Lerums talangfulla back Oscar Johansson, och därefter plockade man in de skånska poängmaskinerna Christoffer Andersson och Linus Bergström från Dalen respektive Höllviken.



TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: