#ibsilly
Julia Zachrisson.
Foto: Per Wiklund och Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan (Dam)

Byter SSL mot Allsvenskan: "Proffsig förening med höga ambitioner"

ANNONS

Lämnar Täby efter bara en säsong – nu väntar spel i Allsvenskan.

Efter att ha öst in mål i Allsvenskan med RIG Umeå (43 stycken sista säsongen) så valde forwarden Julia Zachrisson att återvända till moderklubben Täby förra sommaren. Sejouren hos SSL-topplaget blev dock inte som tänkt för rightaren som bara noterades för två poäng i de 19 matcher hon stod registrerad för.

Nu väljer hon att kliva ner ett steg i seriesystemet då hon skrivit på ett tvåårskontrakt med Kalmarsund, en klubb som hon hade möjlighet att registrera under vårsäsongen som gick då hon hade ett dubbellicens-avtal, men Allsvenskan stängde som bekant ner i förtid. En övergång som Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly skrev om redan i slutet av mars.

- Jag är jätteglad över att skrivit på kontrakt med FBC Kalmarsund, det är en proffsig förening med höga ambitioner både på och utanför planen, ambitioner jag verkligen delar med föreningen, säger Zachrisson till Kalmarsunds hemsida.


Foto: Erik Edlund

- Förutom innebandyn är Kalmar som stad jättefin, och helhetslösningen känns kanon. Kul med nya utmaningar i nytt lag och ny stad! Målet är att vi ska ta oss upp i högsta serien och den resan vill jag gärna vara med på. Jag vill bidra med så mycket poäng som möjligt och hjälpa laget med att vinna matcher. Jag har höga förväntningar på denna säsong! Vi ska tillhöra toppen och med hårt jobb och rätt mentalitet så väntar SSL nästa år, säger hon.

Alexander Brinkmann – som nu tränar klubbens herrlag men som blir sportchef för damerna nästa säsong – om sitt nyförvärv:

- Julia Zachrisson är en offensivt spetsig spelare med sin största styrka i avslut och målskytte. Vi i FBC Kalmarsund ska ge henne de bästa förutsättningar för att nå sin fulla potential och då kommer hon vara med och leda oss till SSL och slutspel. Julia är dessutom tydlig med sina ambitioner hos oss och med de som grund hoppas vi på många framgångsrika år tillsammans


TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: