Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

"Tycker Allsvenskan herr skulle stängas precis som dam"

ANNONS

Åstorp/Kvidinge drabbades hårt av Covid-19 2020/21: "Rent krasst så är det klubbarna som tagit den ekonomiska smällen"

Åstorp/Kvidinge landade på en nedflyttning plats i Allsvenskan södra, men får fortsätta i den nästa högsta serien på grund av att ligan stängdes. Hur säsong blev är det ingenting klubben är nöjda över, men de anser att de kan ligga högre upp i tabellen under rätt omständigheter. 

– Tycker inte vi ska ligga så lågt en normal säsong, men det är bara att knyta näven och köra på, säger Åstorp/Kvidinges sportchef Ola Rolf till Innebandymagazinet

Skåningarna drabbades hårt av Covid-19 och fick utbrott av smittan i laget tidigt in på säsongen. Att säsongen spelades var något Ola Rolf ställde sig tveksam till. 

– Det började rätt så tidigt. Första rundan hade vi tio misstänkta fall och vi ville flytta en match som inte blev flyttad och slutade med att det blev en WO-match. Redan där gick väl luften lite ur en. Jag tycker personligen att Allsvenskan herr skulle stängas precis som dam. Jag kan inte se någon ekonomisk grej med att vi skulle fortsätta spela. Ser man det rent krasst så är det klubbarna som tagit den ekonomiska smällen, förbundet har inte tagit någon ekonomisk förlust som jag kan se det i alla fall. 

Laget förbereder sig för en ny säsong i Allsvenskan södra efter den turbulenta säsongen. Åstorp/Kvidinge är på jakt efter en ny tränare och en ny assisterande tränare och hoppas kunna ro det i hamn nästa vecka. Klubben har kontakt med ett par namn som de har siktet inställt på, både tränare och spelare. 

– Vi behöver förstärka var femma kan jag väl säga med en eller två, beror på vilka vi tappar. Vi är väldigt tunna också så vi vill ha lite mer folk med. Vi håller på med en liten generationsväxling samtidigt där vi vill behålla lite av stommen vi hade och kanske föryngra något.

En spelare som gjorde en bra säsong för Åstorp/Kvidinge var rookien Markus Eriksson som stänkte dit 25 mål i sin debutsäsong. Hans spel på planen har skapat intresse från andra klubbar, men inte lika mycket som Ola Rolf trodde. 

– En förening har hört av sig till mig i alla fall om honom. Det är en som varit i kontakt med mig och meddelat mig att de skulle prata med honom och det har jag full förståelse för. Det är underligt att det inte är fler som har hört av sig till mig, sen vet jag inte hur många som har hört av sig till Markus själv. Vi har en bra dialog jag och Markus och vår förhoppning är att han stannar. 

Vad siktar ni på nästa år, vad är ert mål?

– Närmaste målet nu är att hålla sig kvar i Allsvenskan fortsättningsvis. Det är det absoluta målet, att hänga kvar, avslutar Ola Rolf. 


TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren Fiaskosäsong för Malmö FBC – som åker ur serien Åstorp/Kvidinge slog Karlskrona efter Jonathan Rosengrens dubbel

Den här artikeln handlar om: