Foto: Per Wiklund
Superligan

Malmö: "Kopplat in väldigt många experter"

ANNONS

Vill inte uppleva samma skadeproblem: "Det kommer läggas ett stort arbete där"

De rosaklädda Malmö knep den sista slutspelsplatsen efter stor dramatik där flera lag var med i slutspelsracet. Väl i slutspelet tog det stopp direkt då serievinnarna Thorengruppen stod för motståndet. Norr mot söder slutade med att Thorengruppen vann matchserien med 3–0 i matcher.

– Resultatmässigt är jag bitter att vi inte plockade en match, säger Malmös tränare och klubbchef Mikael Jeppsson till Innebandymagazinet. 

Säsong innan gjorde Malmö en stark säsong och hamnade på en femte plats i SSL. Den här säsongen bjöd Malmö inte alls på samma resultat. En anledning till det enligt Mikael Jeppsson är att denna säsong präglades av skador som blev ett stort problem för skåningarna. 

– Det som kanske har hängt efter oss hela säsongen, egentligen med start i början av september, var att ett gäng tunga skador på nyckelspelare har ju stört till det. Förutom då ett par skador som har hållit spelare borta typ hela säsongen så har vi sett några skador där de har varit bort en längre tid, men sen kommit tillbaka för att sedan försvunnit igen helt enkelt. Den biten har stört såklart. 

Skadeproblemen som Malmö åkte ut för ser de mycket allvarlig på. Under försäsongen kommer klubben lägga ner resurser för att få förhindra liknande skador inför kommande säsong.  

– Sen kommer vi pågå ett ganska stort analysarbete om varför vi har åkt på de här skadorna. Såklart är många av dem rena olycksfall då med hälsena och benbrott, men vi kommer fokusera enormt mycket på vår försäsong med att ha kopplat in väldigt många experter som ska hjälpa oss med screening av spelarna och individuella träningsprogram. Det kommer läggas ett stort arbete där. 

Det är inte bara utanför banan som förändring kommer ske. Sen innan är det klart att Andrea Gämperli lämnar för spel i Schweiz och Elin Johansson flyttar till Kalmar. Nya spelare kommer värvas in, men än så länge är inga namn klara. 

– För det första behöver vi inte ta in så mycket antalsmässigt såklart. Det är ett svårt läge eftersom vi har ett par skadade spelare som kanske inte kommer starta upp säsongen med oss, men ändå är med i truppen. Då gäller det att hitta någon bra balans i att ha spelare så att vi kan ha kvalitativ träningar, men samtidigt ska det finnas plats för spelarna att komma tillbaka. Vi kan liksom inte heller ösa in massa spelare, men där är två spelare klara som kommer att presenteras och kanske att vi kommer bli en till två till, så sammanlagt kanske tre till fyra nya. 

Vad är det för typ av spelare ni kollar på?

– I huvudsak så behöver vi täppa till centerluckan efter Andrea, hon lämnar ett ganska stort hål efter sig så centersidan absolut. Sen tappar vi två forwards också så en forward kommer vi att behöva ta in. Sen har vi lite skador på backsidan, vi har liksom tre oklara spelare där, så jag tror att vi skulle behöva ha in en back också. Så en back, center och forward känns som en bra början för oss, avslutar Mikael Jeppsson.


TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Du kanske även vill läsa:
#ibsilly 2021: SSL Dam - lag för lag
Plus #ibsilly 2021: SSL Dam - lag för lag
Den här artikeln handlar om: