#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Klart: Två spelare lämnar Nacka Wallenstam

ANNONS

Tappar poängligatvåan: "Kommer med stor sannolikhet återvända någon gång i framtiden"

Under sina två år i SSL har Nacka gjort avtryck på ligan. Både säsongerna har Nacka landat på en niondeplats, bara tre poäng från slutspel. Denna säsong hade Nacka siktet inställt på slutspel, men poängen räckte inte riktig för att hamna på rätt sida av sträcket. 

– Vi är ganska besvikna med det kan jag känna, säger Nackas sportchef Jonas Löfven till Innebandymagazinet.

Nackas slutspelsmiss hade sin anledning enligt Jonas Löfven. Under mitten av säsongen var laget i en period där saker och ting inte klaffade för dem. 


– Vi var för svaga på mitten och därför missade vi slutspel och det var en stor missräkning. Självklart var det målet och det kände vi att vi skulle nå. Vi hade en ganska lång svacka på mitten där och även om vi avslutade starkt räckte det inte i år. 30 poäng till slutspel brukar räcka, men det räckte inte i år. Det var en jämnare serie också. 

Jonas Löfven menar att förklaringen var att laget befann sig i en ”mental svacka” och att ledarna inte lyckades få ut max av laget mitten av säsongen. Men han anser att truppen de ställde upp med var tillräckligt bra för att gå till slutspel. 

– Vi har stora krav på oss själva, så det är lätt att känna sig missnöjd. 

Nacka har ett väldigt ungt lag och har producerat bra resultat i SSL. Detta gör att klubbar har visat intresse för de unga lovande spelarna i Nacka. Risk finns att Nacka tappar ett par av de spelarna denna sommar. 

– Det finns ganska stort intresse. I år är det väldigt stort jämfört med förra året och det är väl också rimligt. Jag tycker det är positivt också att andra topplag är ute efter våra spelare eftersom vi har tillräckligt bra spelare. Sen är det ju så i den här branschen att man förlorar några varje år. Det återstår och se vilka det blir, vi har inga klara tapp ännu. Men det tror vi att vi kommer få, det är vi beredda på. 

En av alla talanger i Nacka som kan vara på väg bort är den lovande backtalangen Mathilda Ekelind som ryktas till Thorengruppen. 

– Thorengruppen har visat intresse och det har vi fått reda på. Hon har ännu inte bestämt sig när jag pratade med henne senast och det var några dagar sedan. Hon är väl en som vi kanske inte ska räkna med näst säsong som det ser ut just nu, men man vet aldrig ingenting är klart. 

Två spelare som Nacka kommer att förlora är de båda finskorna Daniela Westerlund och Trine Sällström som vänder hem till Finland. Westerlund kom tvåa i interna poängligan med 26 poäng (17+9).

– Våra två finska spelare Daniela Westerlund och Trine Sällström har beslutat sig för att flytta hem på grund av situationen med pandemin. Men de kommer med stor sannolikhet återvända någon gång i framtiden. 

Nacka kan komma att tappa fler namn än så. 

– Det kommer nog något eller annat till. Sen behöver inte det bero på att det är någon annan SSL-förening utan då är det i första hand andra anledningar och där ser jag några sådana också. Jag brukar säga att vi tappar fyra spelare per säsong och jag tror att det är någonstans där vi landar i år också. 

Finns det någon risk att ni kommer tappa så många spelare så att ni kommer halka nedåt i tabellen?


– Vi kommer ligga minst där vi ligger nu. De som jag ser kan försvinna har jag fullvärdiga ersätter till. Möjligtvis inte Mathilda Ekelind om nu hon försvinner på lång sikt då hon är en av Sveriges mest lovande spelar och hon är svårt att ersätta på lång sikt, men för en säsong skulle jag säga att det är möjligt. Vi ska inte säga att hon är förlorade än för det är hon inte, avslutar Jonas Löfven. 


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen

Du kanske även vill läsa:
#ibsilly 2021: SSL Dam - lag för lag
Plus #ibsilly 2021: SSL Dam - lag för lag
Den här artikeln handlar om: