#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund, Johan Thörnberg och Adam Troy
#ibsilly

3 #ibsilly-nyheter från SSL

ANNONS

Ett lag har förlängt med en livsviktig spelare, ett lag tappat en av sina framgångsrikaste spelare, samt Storvretas femte nyförvärv?

De senaste nyheterna från årets #ibsilly-marknad i Svenska Superligan där ett lag har förlängt med en livsviktig spelare, ett lag tappat en av sina framgångsrikaste spelare, samt ett rykte om Storvretas nästa nyförvärv. 

Västerås Rönnbys lagkapten Elin Björkman var på väg att lägga klubban på hyllan men nu har hon tänkt om och valt att skriva ett nytt ettårskontrakt. 

- Vår kapten är en spelare som har ett hjärta som få. Hon jobbar stenhårt hela träningarna och hela matcherna samtidigt som hon gör vad som helst för laget. Dessutom har hon individuella skills med sitt skott och sin teknik som få andra har. Elin har varit skadad nästan hela den här säsongen vilket har varit kännbart för oss som lag. Får hon vara hel och frisk ska det bli spännande att se hur bra hon kan bli nästa säsong, säger tränare Andreas Harnesk i ett pressmeddelande.

- För egen del blev förra säsongen långt ifrån vad jag hade hoppats på. En väldigt ryckig säsong med mycket rehab och lite innebandy. Jag känner mig mig laddad för att förhoppningsvis kunna göra en bättre säsong och hjälpa laget till framgång. Vi har ett lovande lag och jag tycker att vi under förra säsongen visade att vi har kvaliteter för att kunna vara med och slåss i toppen. Jag har varit i Rönnby i 6 år nu och jag är otroligt stolt över att representera föreningen och ser med glädje fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans kommande säsong, säger Björkman själv om förlängningen. 

***

FC Helsingborg tappar en riktig trotjänare när Jonathan Skoglösa väljer att trappa ner och spela i Herr1an med Munka Ljungby kommande säsong. 

- Trots att Jonathan Skoglösa inte alltid får de stora rubrikerna är han den femte spelare i FCH:s historia som spelat flest matcher i högsta serien, 270 st. Inte nog med det är han en helt egen produkt som varit navet i flera framgångsrika ungdomslag som vunnit SM-medaljer. Sedan han tog steget upp till herrlaget inför säsongen 2012/2013 är han den spelare som spelat 21:e flest matcher av alla i hela SSL, skriver Helsingborg på sin hemsida och fortsätter:

- När vi nu summerar hans nio säsonger i SSL har han spelat 235 grundseriematcher, 35 slutspelmatcher, gjort 35 mål och 43 assister och tagit 44 utvisningsminuter. Vi vill därför rikta ett stort tack till en av föreningens mest framgångsrika spelare genom tiderna för hans insatser i klubben och önska honom lycka till i Munka Ljungby. Vi hoppas att en dag få se dig i blåsvart igen innan en framgångsrik karriär ska summeras!

***

Enligt uppgifter till Sportexpressen så ska Storvreta ha gjort klart med sitt femte nyförvärv inför nästa säsong. Det är landslagsaktuella Carl Kostov-Bredberg som var nära att hamna i Storvreta redan den här säsongen men han valde till slut att skriva på för sin gamla klubb Sirius när han flyttade hem från proffssejouren i Zug United. Tidningen har pratat med Kostov-Bredberg som dementerar att han är klar för Storvreta men bekräftar att han funderar på sin framtid. 

- Det är två VM på gång. Jag kommer från en strulig säsong. Jag är inte tjugo längre heller. Jag vill fortsätta utvecklas och göra en rejäl satsning, annars kan jag lika gärna sluta. Det är det jag har att säga just nu, säger 28-åringen till Sportexpressen.  

***

Slutligen har Mr. Silly sagt att han har stora bomber på gång och att han kanske kommer att avslöja den största övergången hittills denna silly season imorgon. 

 


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Växjö tog sista chansen mot Storvretas

Den här artikeln handlar om: