SSL-kval

Ska det vara matchstraff eller inte?

Stora snackisen efter kvalmatchen mellan Karlstad och Djurgården var om djurgårdskeepern skulle fått matchstraff eller inte.

En väldigt omtalad situation uppstod i SSL-kvalmatchen mellan Karlstad och Djurgården. Karlstads Adam Colling kommer i friläge mot Djurgårdens målvakt Andreas Beckius och det ser ut som att Colling träffar Beckius med klubban i hjälmen efter avslutsfasen. Beckius bli i alla fall ursinnig och reser sig upp och knuffar omkull Colling som flyger i backen.

Kommentatorn, som själv är en gammal stormålvakt, är helt säker på att det ska bli matchstraff för Beckius men till hans stora förvåning slutar det hela med att Beckius åker på en 2+2 för hårt spel. Något som betyder att djurgårdsmålvakten måste sitta av straffet själv och Djurgården tvingas kasta in sin andremålvakt.

Det blev ingen angenäm uppgift för den 19-årige andremålvakten, att kastas in i ett boxplay i en avgörande kvalmatch. Utan han släppte in två mål på 2 minuter och 7 sekunder och fick sedan gå och sätta sig igen när Beckius tjänat av sitt straff. Detta skedde i slutet av andra perioden vid ställningen 4-3 till Djurgården som dessutom utökade till 5-3 i boxplay innan Karlstad gjorde två mål i powerplay.

Det tillhör inte vanligheterna att en målvakt får sitta av sitt straff och sedan komma in igen. En situation som blev en stor snackis efteråt. På sociala medier har man även diskuterat varför Beckius inte åkte på ett matchstraff när Jonathan Nilsson i Helsingborg gjorde det i den femte kvartsfinalen mellan Falun och Helsingborg. Han knuffade omkull en Faluspelare i samband med ett bråk och för det åkte han på ett matchstraff två för handgemäng.

Se den mycket omtalade situationen i klippet ovan.

Foto socialt: Anders Andersson

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF