Foto: Per Wiklund
Superligan

Sirius sportchef om värvningarna: "De kommer ge rutin"

ANNONS

"En center, vänsterforward och en back skulle nog räcka för oss att få in"

Sirius hade en tuff säsong som präglades av skador och bottenstrid. Med endast en poäng klarade Sirius nytt kontrakt och får blicka framåt mot ännu en säsong i innebandyns finrum, SSL. 

– Vi har haft en fantastisk jobbig säsong, men vi lyckades ro den i hamn, säger Sirius sportchef Dimitar Kostov till Innebandymagazinet. 


Planeringen inför kommande säsong har pågått ett tag för Sirius. Laget har förlängt kontraktet med de spelarna man vill förlänga med och Sirius har även gjort klart med ett par nyförvärv.

De två schweizarna Luca Graf och Claudio Mutter kommer lira i blåsvart kommande säsong. Luca Graf har sen innan spelat för Uppsala-laget, men väljer nu att komma tillbaka till Sverige och Sirius. 

– De kommer ge rutin i första hand. Luca är landslagskapten så han har rutin från landslaget och från sin tidigare klubb som han har spelat med. Han kommer få en stor roll som han kommer axla väl. Vi märkte även under korta perioder när han var här att han verkligen gillar att jobba med unga spelare och laget. Claudio känner jag inte lika väl till ska jag vara helt ärlig med, men han är också en ambitiös spelare som också har väldigt höga krav på sig själv och vill kliva in i Schweiz seniorlandslag. 

Förra säsongen lånades målvakten Jacob Pettersson in från grannen Storvreta och hann spela 14 matcher i Sirius, men nu har han värvats in permanent och ska slåss om förstaspaden mot de andra målvakterna. 

– Vi förväntar oss mycket av Jacob. Jag tycker att han verkligen visade att han har ambitionen att vilja blir en förstamålvakt. Han ska naturligtvis slåss mot de andra målvakterna också, så jag säger inte att han är gjuten förstamålvakt, men han har ambitionen och drivet och han har gjort det otrolig bra för oss. Vi tror väldigt starkt på honom och ser han absolut som en förstärkning på målvaktssidan. Då kommer vi få en mycket tuffare konkurrens också så det blir jättebra. 

Sirius har inte värvat klart än. Dimitar Kostov anser att det är ett par hål som behöver fyllas denna sommar. Dock är inga nya namn klara för Sirius ännu.

– Vi saknar egentligen någon back, sen tappar vi Billy bland annat med så egentligen en center och en vänsterforward också. Så en center, vänsterforward och en back skulle nog räcka för oss att få in.

En spelare som Sirius har tappat är profilen Billy Nilsson som väljer att flytta hem till Gävle och spela för Gävle GIK. I Billy Nilsson förlorar Sirius en poängspelare och där behöver klubben hitta en ersättare. 

– Det blir ett stort tapp naturligtvis. Han är en poänggörare så vi tappar mycket poäng på honom. Billy är en fantastisk människa både på sidan och på planen, så det är klart vi kommer att tappa mycket identitet med honom. Självklart blir han ett tungt tapp, men samtidigt tror jag att nya spelare behöver komma in och ta kliv och ta över den rollen. 

Tidigare i veckan blev det klart att Uppsala får ytterligare ett lag i SSL när Hagunda tog klivet upp och Dimitar Kostov ser fram emot fler derbymatcher. 

– Derbyna är alltid trevliga så jag tror det kommer bli fantastiskt bra med ett derby till. Hagunda har en väldigt patriotisk publik så att jag tror att det kommer bli bra drag när vi spelar mot dem, avslutar Dimitar Kostov. 


TV: Billy Nilsson: "Delade ut mohikan-peruker till barnen"

Profilen om sin karaktäristiska mohikanfrisyr och att våga sticka ut.


Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: