Foto: Stephan Knuthas
Landet runt

Hovslätt hedrar sin bortgångna tränare

ANNONS

Tidigare under lördagsförmiddagen höll Hovslätt IK en minnestund för Elias Johannesson.

Innebandy-Sverige chockades tidigare i veckan när innebandytränaren Elias Johannesson gick bort tragiskt endast 23 år ung. Trots sin unga ålder hade Johannesson redan hunnit skaffa sig stor erfarenhet i Göteborgsområdet där han varit tränare i IBK Göteborg och Partille IBS. Johannesson var en mycket lovande, omtyckt och engagerad tränare som precis skrivit på för Allsvenska damlaget Hovslätt IK där han skulle få leva ut sin dröm och jobba med innebandy på heltid.

Tidigare idag på morgonen höll Hovslätt en minnesstund för att hedra Johannesson. Följande skriver föreningen på sin hemsida.   

Med anledning av den tragiska och plötsliga bortgången av damlagets nya tränare Elias Johannesson tidigare i veckan så vill vi kort ge er en information.

För närmast berörda spelare och ledare i junior och a-laget på damsidan pågår ett arbete med kris- och sorgebearbetning, med olika träffar och samtal.

Till vår hjälp har innebandysektionen interna resurser som vägleder och hjälper till i svåra situationer likt denna.

Elias hade inte hunnit träffa så många fler i klubben än de lagen vi nämnt ovan, men det finns ändå en del andra spelare och ledare som hade en relation med honom sedan några år tillbaka.

Vi vill av den anledningen ge en möjlighet till den som vill komma till Hovet nu på lördag kl 10-11 för att minnas Elias, och som en hjälp kunna gå vidare.

I mindre grupper kommer den som vill och behöver kort kunna gå in i klubbstugan, vid ett tänt ljus och foto på Elias där skriva en kondoleanshälsning i en bok.

På plats finns ledare från klubben och ett första samtalsstöd för den som har behov av det.

Givetvis följer vi på lördag de riktlinjer som finns för avstånd, antal, samt in och utgångar.

Ta hand om er alla!  

/Stephan Knuthas, ordförande 

Tidigare i veckan har även IBK Göteborg arrangerat en minnesstund för Elias Johannesson och även Partille Innebandy har hedrat Elias Johannesson


Den här artikeln handlar om: