SEMIFINAL 4: MORA-THORENGRUPPEN 17.00
Foto: Tomas Brandt Wangel
SM-slutspel

Cornelia Fjellstedt: "Tycker vi har varit det bättre laget"

ANNONS

Ska ha extra koll på Moa Gustafsson: "Hon är duktig på att avsluta och riktigt lurig"

Match fyra i semifinalserien mellan Thorengruppen och Mora spelas på lördag där Thorengruppen har möjlighet att avgöra matchserien och ta sig till SM-finalen i Gävle. Innebandymagazinet tog ett snack med Thorengruppens Cornelia Fjellstedt inför helgens drabbning. 

Hur har semifinal känts än så länge?

– Det har varit jätteroligt att spela. Det har varit jämna och tajt matcher där två lag spelar offensivt och pressar och köra. Det har varit otroligt roliga matcher och jäkligt skönt att vi leder med två matcher mot en. Det är kul att ha det i ryggen när vi åker mot Mora. 


Tycker du att semifinalen har utspelat sig som du trodde?

– Ja, men det trodde jag ändå. Jag tycker att vi har varit mest bollförande i matcherna. Ser man till skottstatistiken så ser man att vi har skapat mest och jag tycker väl att det rättvis, jag tycker vi har varit det bättre laget. Sen var Mora kanske lite vassar i semifinal tre, men jag tycker att vi visar bra energi och är bra taggad inför semifinal fyra och det ska bli en jättespännande match att spela. 

Hur har det känts för egen del, känner du att du har mer att ge?

– Jag tycker alltid att jag har mer att ge, även om jag tycker att jag har steppat upp i slutspelet. Jag har haft en liten ojämn säsong för min egen del, men även om jag inte har synts lika mycket i poängprotokollet så tycker jag att jag har bidragit med andra saker. Jag har gjort bra insatser i serien och slutspelet så jag tar med mig gott självförtroende och känner att jag kan bidra ändå, även om det inte slutar i poäng. 

Vad behöver ni fokusera på för att vinna matchen imorgon och ta er till final?

– Vi har hela tiden valt att fokusera på oss. Visst kollar vi på vad Mora är bra på och mindre bra på, men snacket från oss har hela tiden varit att vi ska fokusera på vårat spel och det tycker jag att vi verkligen har gjort. Det är bara det som gäller, att ha rätt energi och rätt inställning och ta det hårda jobbat, så kommer det andra falla på plats. 

Moras Moa Gustafsson leder poängligan i slutspelet, hur får ni stopp på en sådan spelare?

– Tror inte man tänker något speciellt. Man vet att hon är duktig på att avsluta och riktigt lurig, så det gäller väl mest att man kanske har lite extra koll på vart hon befinner sig på banan. Vi följer vår gameplan oavsett vilken femma som spelar så gäller att ha lite koll när hon är inne, men inte mycket mer än så egentligen. Vi har duktiga spelare också, jag tror att de har mer att hålla koll på än vi, avslutar Cornelia Fjellstedt. 

Semifinal fyra spelas idag lördag klockan 17.00 i Idre Fjäll Arena i Mora. Thorengruppen leder med 2-1 i matcher i bäst av 5.


TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Stort jubel när Thorengruppen säkrade seriesegern med vinst mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: