18.30 Mullsjö-Storvreta (2-3 i matcher)
Foto: Per Wiklund
SSL

Vinna eller försvinna för Mullsjö: "Kommer vara full satsning"

ANNONS

Mullsjös sportchef Jesper Axell om slutspelet och truppbygget.

Det är ett skadeskjutet Mullsjö som tar emot Storvreta dagens sjätte semifinal. Vinst är ett måste för att hålla serien vid liv men man kommer till spel utan skadade Jesper Sankell, som missar hela säsongen, samt Joel Ingesson. Därtill är flera spelares status tveksam. Både Rikard Eriksson och Kasper Hedlund har haft skavanker under slutspelet.

- Det kommer säkerligen bli en tight match. Sen hoppas jag att vi kan ha spelare hela, så de kan spela. Ska vi kunna ro på ett lag som Storvreta så krävs det att vi har lite tur med skador – mer tur än dem. Men det verkar väldigt osäkert, säger sportchefen Jesper Axell till Innebandymagazinet.

- Men vi har inte förlorat än. Vi kommer inte lägga oss ner att dö – det kommer vara full satsning och jag hoppas vi kan bjuda upp till dans. 

Han ger dock den glädjande nyheten att ingen spelare i laget är sjuk, till skillnad från i Falun och Kalmarsund som båda drabbats av covid-19 i sin spelartrupp. Utgången av den semifinalserien är högst oviss.

- Det är tråkigt. Men man har nästan varit lite förvånad att det inte har hänt något sånt här i slutspelet förrän nu. När man kollar på hockey-slutspelet så har inte haft något än under själva slutspelet. Jag är positivt överraskad att det inte kommer förrän nu. Sen är det väldigt tråkigt, men jag vet inte exakt hur förbundet ska hantera det. Men jag hoppas de gör det på ett sätt som blir så rättvist som möjligt. Man vill att det ska spelas om det och att laget som har flest segrar spelar finalen.

Storvretas Henrik Ededahl berättade att ett potentiellt problem, om man skjuter fram finalen, är att spelaravtal kan ha hunnit löpt ut innan finalen spelas. Är det något du reflekterat över också?

- Är det en final det handlar om så tror jag inte det blir något problem, att en spelare inte vill spela bara för att kontraktet gått ut. Behövs det att man förlänger några dagar så tror jag inte det blir något problem.

Som sportchef är arbetet med att sätta nästa års spelartrupp i full gång för Axel. Igår kunde man presentera en värvning från RIG Umeå, i form av lokala spelaren Alfred Sandström

- Det är en spelare som har tränat med oss i två-tre år, från och till. Han är ung, han har snabba fötter och kommer från RIG, med allt vad det innebär. RIG-spelare är ju väldigt ofta väldigt fint skolade. Han kommer från bygden också. Det vi framförallt fastnade för var att han har en fantastisk inställning. Vi tror och hoppas jättemycket på Alfred, jag är jättestolt att vi lyckades värva honom – det var inte så givet, kan jag säga. 

Sandström blev er första värvning, men antagligen inte eran sista?

- Vi har två-tre spelare till som vi behöver, framförallt är det offensiva spelare i den sista tredjedelen. Det jobbar vi på och vi har en hel del intressanta dialoger, avslöjar Axell.

Kvällens match spelas I Mullsjö och börjar klockan 18.30.


TV: Billy Nilsson: "Delade ut mohikan-peruker till barnen"

Profilen om sin karaktäristiska mohikanfrisyr och att våga sticka ut.

Matchrapporter: Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: