Endre-Pixbo 4-3 (2-2 i matcher)
Foto: Magnus C Lydahl
SM-slutspel

Stephanie Bobergs revansch: "Jätteskönt"

ANNONS

Endres stjärnback missade en straff - sedan avgjorde hon fjärde semifinalen mot Pixbo Wallenstam.

Det är utjämnat i semifinalserien mellan Pixbo Wallenstam och Endre. Efter de två inledande Pixbovinsterna har gotländskorna nu vunnit två raka matcher. Senast efter straffläggning och ikväll med uddamålet 4-3.

– Jag tycker att det står och väger lite i de två första perioderna. De har lite mycket boll i andra perioden. Men i tredje tycker jag vi steppar upp med ett bra spel. Det är chanser åt båda hållen, så det är extremt skönt att kunna avgöra så pass sent och få till en match på söndag, säger Endrebacken Stephanie Boberg till Innebandymagazinet.

Boberg hade inte sin bästa kväll över 60 minuter och bommade en straff vid ställningen 3-3 i slutet av tredje perioden. Men med 20 sekunder kvar var det ändå hon som till slut kunde avgöra med ett hårt skott som Pixbos storspelande målvakt Lara Heini inte kunde kunde stoppa.

– Jag grämde mig rätt rejält efter straffen och tyckte att jag blev för het, även fast jag såg vad som hände. All kraft från missen fick jag sedan ut i ett skott. Det var grymt förberett av Ellen och Roos så att bollen kunde komma fram till mig också. Verkligen jätteskönt. 

Har ni ett mentalt övertag nu på söndag med tanke på två raka vinster?

– Nej, det vet jag inte. Vi har bra stäm och har steppat upp. Det känns som det blir en jämn batalj på söndag. Det kommer bli en tuff match och det står 0-0, vi börjar om igen. Det är bara att gå in och räkna det som en ny match. Hem, sova, äta ordentligt och ladda om. 


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Du kanske även vill läsa:
Betyg: Endre-Pixbo Wallenstam
Plus Betyg: Endre-Pixbo Wallenstam
Den här artikeln handlar om: