Corona-kaoset
Kalmarsund har likt Falun drabbats av covid-19 i sin trupp.
Foto: Albin Skur, FBC Kalmarsund
SM-slutspel

Oviss framtid för semifinalserien efter Corona-kaos

ANNONS

Semifinalserien mellan Falun och Kalmarsund pausas.

Dagens stora snackis har varit Corona-kaoset i semifinalserien mellan Falun och Kalmarsund, som Falun leder med 3-1 i matcher.

Matchen som skulle spelas i Kalmar under torsdagskvällen ställdes in då Falun drabbats av ett Corona-utbrott. Därefter kom information att även Kalmarsund har fått bekräftade fall av smittade spelare.

De båda klubbarna har haft möte idag ihop med Svensk Innebandy i ett försök att lösa situationen. Det som mynnade ut var att matchserien ska pausas tills vidare.

Svensk Innebandy skriver följande på sin hemsida:

"Inriktningen har hela säsongen varit att om möjligt ska matcherna avgöras på planen. Svenska Innebandyförbundet, Föreningen Svenska Superligan, FBC Kalmarsund och IBF Falun är alla överens om att göra ett försök att hitta lösningar.

Alla parter har ett positivt förhållningssätt i en komplex situation där det finns många faktorer och intressen att ta hänsyn till. Parterna kan inte direkt presentera en plan, utan behöver tid på sig för att eventuellt kunna hitta en lösning som blir det bästa ur ett helhetsperspektiv för svensk innebandy och Svenska Superligan.

Svenska Innebandyförbundet och Föreningen Svenska Superligan har nu fullt fokus på att så snabbt som möjligt kartlägga vilka alternativ som finns och därefter besluta om och när matchserien eventuellt kan återupptas.
Mer information kommer så snart det är möjligt."

Innebandymagazinet har bevakat händelseförloppet under dagen:

Thomas Brottman om den inställda semifinalen

Faluns ordförande kommenterar situationen

Falun kan vara klara för SM-final efter Covid-utbrott i Kalmarsund

Reglementet för inställda matcher i slutspel



TV: Billy Nilsson: "Delade ut mohikan-peruker till barnen"

Profilen om sin karaktäristiska mohikanfrisyr och att våga sticka ut.

Matchrapporter: IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun Pixbo fick en drömstart – vann efter förlängningsdrama

Den här artikeln handlar om: