Sök
Hagunda till SSL
Anders Öman (t.v) fick se sitt Hagunda gå upp i SSL efter 30 år i föreningen.
Foto: Per Wiklund
SSL-kval

Ordföranden: "Hagunda i SSL? Det låter helt osannolikt"

Eldsjälen och ordföranden Anders Öman fick äntligen se sin förening gå upp till SSL.

Han har varit verksam i Hagunda i 30 år, och kan ibland lägga 20 timmar i veckan på sin förening som hjärtat klappar stenhårt på. Redan 1992 var han med och startade innebandysektionen i föreningen. Så det var, med andra ord, en salig Hagunda-ordförande i form av Anders Öman som Innebandymagazinet ringde upp efter att de säkrat sin första plats någonsin i SSL. 

- Det är helt osannolika känslor. En känslostorm, det går knappt att ta in. Det är magiskt, säger Öman.

Hagunda förlorade den första kvalfinalen mot Warberg men vann de två efterföljande matcherna. Under torsdagskvällen hade man därmed chans att säkra ett avancemang till SSL, och efter 1-1 i första drog man ifrån rejält. Man vann andra med 6-1 och när slutsignalen ljöd i Fyrishov så stod det 12-4 på resutlattavlan, och glädjen visste inga gränser. 

- Vi gjorde en jättebra match. Det var ganska tight och jämnt i början, men det var sådant otroligt slit hela vägen, från alla spelare. Vi täckte bort skott, kämpade och slet. Vi spelade riktigt bra dessutom, en otrolig insats från alla spelare. Vansinnigt bra jobb! Täta defensivt och bra offensivt. 

Hagunda i SSL – hur låter det i dina öron?

- Det låter helt osannolikt, det är galet.

Vad betyder detta för en eldsjäl som dig?

- Det betyder jättemycket. Jag har växt upp med Hagunda hela mitt liv och varit engagerad. Jag var med och startade innebandysektionen 1992 och har suttit i styrelsen ända sedan dess, mer eller mindre. Vi är många som har varit med sedan dess, i styrelsen, alla som hjälper till runt om, alla sponsorer…det är en familj! Jag har en familj som jag älskar jättemycket, sen har jag Hagunda-familjen som är en jättestor del av mitt liv. 

Förväntningarna på Hagunda var stora inför säsongen efter en stark #ibsilly förra sommaren. Man öppnade dock något trögt, och vändningen kom först med sex omgångar kvar att spela – detta i en hemmamatch mot Tullinge.

- Det var där allting ändrades. Vi låg under med 5-1 mot Tullinge och var mer eller mindre borta från en kvalplats. Sen kom vändningen i sista perioden, vi spelade grymt bra och började sätta hög press. Sen kom Johan Eriksson in i laget den matchen och avgjorde med fem sekunder kvar. Där vände allt! Vi fick självförtroende och flyt, sedan dess har vi spelat riktigt, riktigt bra. Där ändrades allt. 

Hagunda gör därmed de andra Uppsala-lagen Sirius och Storvreta sällskap i högstaligan, men Öman vill inte riktigt klassa föreningen som ett ”riktigt” Uppsala-lag.

- Vi är väl ett Uppsala-lag, men vi har ändå vår hemvist väster om stan, i Vänge och det vi kallar för Hagunda-bygden. Där har vi en otroligt stark förankring med många människor som har stora Hagunda-hjärtan. Det är det som gör att vi kan ta de här steget. Hade vi varit ett riktigt Uppsala-lag hade det aldrig gått, så det är tack vare vår lokala förankring i Hagunda-bygden. 

I Storvreta finns stjärnorna, i Sirius finns ungdomarna – vilka spelare finns i Hagunda?

- De som har stora hjärtan – både på och utanför planen. Vi har en förening där spelare, ledare, supporters, sponsorer och andra där alla brinner för Hagunda. Det är det som gör att vi har chansen att ta oss till SSL, vi är en liten förening.

Hur firar ni det här nu?

- Vi ska väl fira litegrann men det är svårt att göra ett stort firande i en covid-pandemi. Men det är klart att vi kommer fira. Vi ska till en paintball-bana och fira lite corona-säkert nu!

Till sist – har du någon hälsning till SSL-lagen?

- Grattis, SSL, nu blir det drag på läktaren!

Hagundas herrlags placeringar - år för år
2020/21: 3:a i Allsvenskan Norra - 1,86 poäng/match
2019/20: 4:a i Allsvenskan Norra - 1,71 poäng/match
2018/19: 3:a i Allsvenskan Norra - 1,95 poäng/match
2017/18: 2:a i Allsvenskan Norra - 2,00 poäng/match
2016/17: 1:a i H1 Östra Svealand - 2,50 poäng/match
2015/16: 1:a i H1 Östra Svealand - 2,23 poäng/match
2014/15: 5:a i H1 Östra Svealand - 1,64 poäng/match
2013/14: 3:a i H1 Östra Svealand - 2,00 poäng/match
2012/13: 2:a i H1 Södra Norrland - 2,00 poäng/match
2011/12: 12:a i Allsvenskan Norra - 0,86 poäng/match
2010/11: 9:a i Allsvenskan Norra - 1,23 poäng/match
2009/10: 3:a i H1 Norra - 1,86 poäng/match
2008/09: 2:a i H2 Södra Norrland - 2,48 poäng/match
2007/08: 6:a i H2 Södra Norrland - 1,52 poäng/match
2006/07: 9:a i H2 Södra Norrland - 1,13 poäng/match
2005/06: 1:a i H3 Uppland - 2,59 poäng/match
2004/05: 3:a i H3 Uppland - 1,77 poäng/match
2003/04: 6:a i H3 Uppland - 1,39 poäng/match
2002/03: 9:a i H2 Norra Svealand - 0,56 poäng/match
2001/02: 5:a i H2 Norra Svealand - 1,31 poäng/match
2000/01: 3:a i H2 Norra Svealand - 1,83 poäng/match
1999/00: 1:a i H3 Uppland - 1,72 poäng/match
1998/99: 2:a i H3 Uppland - 1,28 poäng/match
1997/98: 1:a i H3 Uppland Östra - 1,67 poäng/match
1996/97: 9:a i H2 Uppland - 0,31 poäng/match
1995/96: 7:a i H2 Uppland - 0,89 poäng/match
1994/95: 2:a i H4 Uppland Södra - 1,64 poäng/match
1993/94: 1:a i H5 Uppland Västra - 1,71 poäng/match
1992/93: 1:a i H5 Uppland Västra - 1,92 poäng/matchTV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Fördel Hagunda efter ny seger mot Warberg Seger för Hagunda som utjämnade mot Warberg Drömstart för Warberg – vann mot Hagunda Hagunda vann och avgjorde matchserien Hagunda vann och kvitterade mot AIK

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten