Foto. Albin Skur och Per Wiklund
Superligan

Nilsson och Molin kan prisas för sina insatser

ANNONS

Kalmarsundsstjärnan är nominerad till att bli årets spelare i Svensk Innebandy.

Ida Sundberg, Martin Östholm, Ellen Bäckstedt, Emil Johansson och Moa Gustafsson är alla nominerade till årets spelare säsongen 2020/21. Nu får de sällskap av Kalmarsunds Kim Nilsson som är den tredje kandidaten på herrsidan samt Sirius Klara Molin som är den fjärde kandidaten av totalt fem på damsidan. 

Kim Nilssons säsong är en av hans bästa, han kom tvåa i poängligan och har lett sitt lag i jakten mot SM-finalen. Med sitt offensiva duellspel är Nilsson unik. Hans förmåga att utmana sin motståndare i fart samtidigt som han lyckas vara ett hot emot målet är exceptionell i innebandyvärlden. Lägg därtill ett avslut av absolut högsta världsklass som gör honom till en matchvinnare för såväl landslag som klubblag. Kim Nilsson blev utsedd till Världens bästa herrspelare 2020. Nu är han nominerad till Årets spelare i svensk innebandy. 

- Det speglar väl lite hur det har gått för oss i Kalmarsund. Vi tog en andraplats i serien, gjort det väldigt bra och varit väldigt starka i år. Sen har jag också levererat och legat i toppen på poängligan. Det har varit mycket medgång så klart hela säsongen, säger Nilsson till Innebandy.se.

En säsong utan sjukdom har varit en bidragande faktor till Nilssons framgång. 

- Jag är mest nöjd med att jag hållit mig frisk och kunnat vara med på alla matcher i grundserien. Jag har kunnat spela mitt spel och det spel jag vill att folk ska se mig spela. Det har varit väldigt skönt.

Nilsson blev tidigare i år utsedd till Världens bästa spelare 2020. 

- Det har väl varit lite snack i media. Jag har fått mycket beröm i år för det man har presterat hittills. Nu är det bara att fortsätta. 

Trots många år på hög nivå skulle priset som Årets spelare innebära Nilssons första. 

- Det skulle vara jättehäftigt på alla sätt och vis. Jag vet att jag kanske göra mina sista säsonger på elitnivå Det vore väldigt kul och skulle betyda mycket för mig.

Klara Molin vann den interna poängligan i Sirius och slog personligt poängrekord med 11 poäng mer än tidigare. Den svårtstoppade lagkaptenen som visar vägen och vinner matcher åt sitt Sirius genom ett hårt arbete i både defensiven och offensiven, byte efter byte, match efter match. En succésäsong för Molin och hennes Sirius som slutade fyra i grundserien. Nu är hon nominerad till Årets spelare i svensk innebandy.

- Jag har hållit en hög lägsta nivå under hela säsongen. Det har gått bra i den femman där jag har spelat och vi har producerat och gjort avtryck i SSL. Det är mycket tack vare hela femman, säger Molin till Innebandy.se.

Säsongen innebar en offensiv utveckling som också syntes i poängprotokollet. 37 poäng lyder det nya personliga rekordet för Molin.

- Jag har utvecklat det offensiva spelet där jag tycker att jag har haft brister i om man jämför med det defensiva. Så det är roligt att det blev så mycket mål, som jag inte är van vid att göra. Det är roligt när man kan kliva fram och hjälpa laget i avgörande lägen och ta det ansvaret som lagkapten.

 

Om priset

Varje säsong utser en jury bestående av förbundskaptener och experter Årets Spelare inom Svensk Innebandy på dam- och herrsidan. Innebandymagazinet har haft med en representant i juryn under 20 års tid och i år var det Magnus Fredriksson som satt med.

- Vi har alltid tagit uppdraget på allvar och lagt ner mycket tid internt i arbetet. Det är alltid en spännande utmaning att hitta rätt. I år var det en helt ny arbetsgång under nomineringsarbetet vilket var intressant, säger Fredriksson till Innebandymagazinet.

  

TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Tre nya kandidater till Årets spelare
Tre nya kandidater till Årets spelare
Första kandidaten till Årets spelare: "Blivit bättre trots att jag är äldre"
Första kandidaten till Årets spelare: "Blivit bättre trots att jag är äldre"
Backgiganten kan bli årets spelare - "skulle vara jättestort"
Backgiganten kan bli årets spelare - "skulle vara jättestort"
Den här artikeln handlar om: