#ibsilly
Pontus Sölve.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Klar för permanent övergång: "Haft en fantastisk resa"

ANNONS

Varit på dubbellicens i två säsonger – nu har han skrivit på ett kontrakt.

Säsongen 2019/20 tecknade FC Helsingborg ett dubbellicensavtal med backen Pontus Sölve, som då tillhörde IBK Lund. Första säsongen blev det 14 matcher i SSL samt 20 stycken i Herr1an med Lund. Den här säsongen har han tagit en fast plats i Helsingborg, ofta i backpar med Gustav Svensson eller Kristoffer Fält. Totalt blev det 7 poäng (3+4) på 26 grundseriematcher den här säsongen.

Nu meddelar Helsingborg att Sölve blivit en permanent spelare i klubben, då han skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Pontus har haft en fantastisk resa den gångna säsongen. Han har verkligen haft en ständigt stigande utveckling där han inför säsongen inte på något sätt var garanterad en startplats på tre formationer till att avsluta seriespelet och hela slutspelet med att styra vårt spel med boll i vår förstaformation, säger tränaren och sportchefen Niklas Pålsson till klubbens hemsida och fortsätter:

- Pontus är otroligt bollskicklig och har en bra blick för spelet, han har under säsongen utvecklat sig på alla sätt och fortsätter han så, så vet nog ingen av oss vart detta kan sluta! Vi är mycket glada att Pontus är med oss vidare i vår resa mot toppen där hans profil som ung och lokal passar oss utmärkt i FCH.

Räknar man in Sölve som ett nyförvärv så blir han klubbens fjärde inför nästa säsong: Tidigare har man hämtat in talangfulle backen Oscar Johansson från allsvenska Lerum, samt de skånska poängmaskinerna Christoffer Andersson och Linus Bergström från Dalen respektive Höllviken.


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: