Kalmarsund-Falun ställs in
Utgången av semifinalserien mellan Falun och Kalmarsund är högst oklar i dagsläget.
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Faluns ordförande kommenterar inställda matchen

ANNONS

Daniel Lindkvist, ordförande i Falun, om covid-situationen som uppstått i semifinalserien mot Kalmarsund.

Tidigare idag slog bomben ner att kvällens femte semifinal mellan Kalmarsund och Falun ställs in på grund av Corona-utbrott i Falun och beskedet från förbundet var att Falun skulle förlora matchen på W.O. Något som Faluns tränare Thomas Brottman ställde sig frågande till och han sa in en intervju med Innebandymagazinet att han tyckte att förbundet skulle skjuta fram slutspelet och SM-finalen istället så att det fick avgöras på planen. Något som han fick medhåll av Kalmarsunds klubbchef Per Wiberg om i ett inlägg på Facebook. 

Innebandymagazinet har varit i kontakt med Faluns ordförande Daniel Lindkvist som säger så här om den uppstådda situationen.  

- Vi kommer ha ett möte med förbundet i eftermiddag där vi ska fastställa vilken väg vi ska ta framåt. Förbundets initiala besked är att vi har lämnat W.O till matchen men det beslutet ställer vi oss tveksamma till, säger Lindkvist och fortsätter:

- Vi ser ett liknade fall i bandyn där man hade ett liknande fall i en semifinal där ett lag hade fall av Corona och åkte på en W.O. Sedan upptäcktes även smitta i andra laget och då strök man W.O. 

Lindkvist menar på att det är ett liknade fall här där risken är väldigt stor att även Kalmarsund har smittade spelare. 

- Utifrån att vi har en situation där vi är fyra matcher in i serien och spelarna har hållit på och klängt på varandra i fyra gånger 60 minuter. Vi har spelare i vår trupp som testats positiva utan några som helst symptom och då finns det förhållandevis stor risk för att även spelare i Kalmarsund är smittade. 

Ordföranden menar också på att det inte är bra för sporten om en semifinalserie skulle avgöras på ett kontor och inte på planen. 

- Jag tycker inte att innebandyn behöver en situation där en semifinalserie ska avgöras på andra grunder än sportsliga. Jag har haft en kontakt med Per Viberg i kalmarsund och de har samma inställning att detta ska avgöras på banan. Det hedrar dem och jag tycker att deras inställning i detta är föredömlig och väldigt sportslig och jag uppskattar den.

Klockan 15.00 i eftermiddag ska Falun, Kalmarsund och förbundet ha möte om den uppkomna situationen. 

- Jag hoppas att vi tillsammans i dialog med förbundet kan hitta en väg framåt där det faktiskt får avgöras på banan under så sportsligt rättvisa förhållanden som möjligt. Det är klart att vi kommer vara lite skadeskjutna och ha spelare borta. Men jag hoppas ändå att vi ska kunna spela klart det här. 






TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Matchrapporter: Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö Kalmarsund fick en bra start mot Växjö

Den här artikeln handlar om: