#ibsilly
Marcus Ekengren.
Foto: D-Foto
Superligan

Stjärnan lämnar för SSL

ANNONS

Örebro tappar ytterligare en nyckelspelare till Superligan.

Marcus Ekengren lämnar Örebro för första gången i sin karriär. Nu klubbadress för den allsvenska stjärnan blir SSL-laget Växjö, skriver Örebro i ett pressmeddelande.

Den 27-åriga forwarden har varit en flitig poänggörare på Allsvensk nivå men producerade också skapligt i SSL, de två säsonger som Örebro var uppe. På 59 SSL-matcher har det blivit hela 79 poäng.

Ekengren blir Örebros andra stora tapp på kort tid. Nyligen lämnade Marcus Lindgjertet för spel i schweiziska Rychenberg Winterthur.

- Föreningen vill tacka Marcus för hans tid i Örebro Innebandy och önska honom lycka till i Växjö. Marcus och hans namne Markus (Lindgjerdet) har varit föreningen trogen sedan starten och det har varit många roliga och spännande matcher genom åren, säger sportchefen Janne Ekengren i ett pressmeddelande.

- Allt från när vi hängde kvar i div 1 första säsongen med Axberg (innan namnbytet), dubbla JAS guld, avancemang till SSL, respass till Allsvenskan. Marcus har alltid varit en pålitlig poängspelare och vi får hoppas att det håller i sig även nästa säsong. Vi får även passa på och tacka Växjö för en proffsig hantering av övergången. Även om vi får hoppas att våra ”gamla spelare” kommer tillbaka ”hem” så ska det bli spännande att se vilka andra spelare som kommer att kliva fram och leverera.

Växjö har inlett #ibsilly-perioden otroligt starkt. I slutet av nuvarande säsong presenterade man schweiziska storstjärnan Manuel Maurer som första värvning till kommande säsong. Sedan lyckades man landa den eftertraktade Strängnäs-stjärnan Adam Nilsson, och i dagarna blev även Fabian Hansson från Höllviken klar.


Highlights: Warberg-Hagunda 6-7

Alla mål från lördagens kvalmatch där Hagunda tog ledningen med 2-1 i matcher.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: