Kvällens semifinaler
Foto: Tomas Brandt Wangel och Per Wiklund
SM-slutspel

Ikväll kan han snuva sitt gamla lag på en SM-final

ANNONS

Team Thorengruppen har skaffat sig matchbollar mot Mora i semifinalserien.

Ikväll är det dags för den tredje semifinalen mellan Thorengruppen och Mora där Umeålaget har matchboll efter att ha skaffat sig en 2-0 ledning i matcher.

Man är så inne i det och det är så kul att man bara vill spela varje dag, men det går ju inte tyvärr. Jag tycker att det har varit en bra semifinalserie så här långt. Jag tycker att båda lagen spelat bra innebandy och domarinsatsen har varit kanon. Trots att det saknas publik tycker jag ändå att inramningarna varit bra och jag hoppas att publiken där hemma njutit lika mycket som vi, säger Thorengruppens tränare Christoffer Suominen till Innebandymagazinet.

Inför semifinalserien målades Thorengruppen upp som de stora favoriterna och att de skulle göra processen kort med Mora. Men så lätt har det inte gått även om Thorengruppen vunnit med 6-3 och 9-4 har Mora bjudet på bra motstånd.

- Det är något som media och andra har blåst upp att vi skulle vara stora favoriter. Årets upplaga av SSL har varit fantastiskt bra och väldigt oviss. Det har inte funnits några givna matcher alls. Vi har aldrig sett oss som favoriter utan vi måste ta jobbet och göra det vi ska för att maximera vår prestation. Det en vågskål hur man ser på prestation kontra resultat. Det är alltid lätt att tycka att vi ska göra mer eller spela på ett visst sätt. Men ett slutspel handlar om att vinna och komma först till tre segrar. Alla matcher har egna liv och vi tänker inte så mycket på hur vi vinner matcherna. Mora är ett väldigt bra lag och de har bjudit på tufft motstånd. Det vi fokuserar på är olika målsättningar i varje match och vad vi vill prestera där och då.

För Suominen är det ett speciellt möte med Mora då han tränade laget för två säsonger sedan men fick sparken fyra matcher innan slutspelet skulle dra i gång. Att det skulle vara extra tändvätska för att slå ut dem ur slutspelet nu förnekar han dock.

- Det har jag inte reflekterat över ens en gång. Det finns väldigt många finna människor i Mora som är bra för innebandyn. Jag ser det som två lag som ska göra upp om det och där det bästa laget ska gå vidare till final. Det är som vilken annan match som helst för oss och vi fokuserar inte på några sådana faktorer överhuvudtaget.

Landslagssnipern Sofia Joelsson gjorde comeback straxt innan slutspelet började och hon har bildat femma tillsammans med systrarna Kauppi och backarna Cornelia Fjellstedt och Sandra Svärd. En femma som flera utnämnt till en av de bästa femmorna någonsin.  

- Media är bra på att sätta etiketter på saker och ting. Min och mina kollegors uppgift är att sätta en helhet och få ut maximalt av vårt lag. Vi är mer än en femma, vi har tre bra femmor. Vi har en väldigt intressant backsida och vi har både toppspelare och kommande toppspelare. Kolla bara på spelare som Sandra Svärd och Jonna Stenvall vilka kliv de tagit i år. Det är ofattbart att Ellinor Berling inte spelar i landslaget. Jag tycker vi har bra kemi i truppen och där alla spelare fått olika roller. Sedan vilka som gör mest poäng och vilka som får etiketter som superfemma och så vidare bryr vi oss inte mycket om. För oss är det viktigaste att komma först till tre.

Att något lag vänt ett 0-2 underläge i en semifinalserie har bara hänt två gånger tidigare och det skede samma säsong 2011/12 när IKSU och Mora vände och vann mot Djurgården och Pixbo. Så frågan är vad Thorengruppen behöver göra för att se till så att Mora inte blir det första laget med att vända ett hopplöst underläge två gånger.

- Historia är historia och nutid är nutid. Vi lever i nuet och vi har tagit byte för byte och jobbat med sakerna som vi pratat om och jag tycker att vi nästa följt vår gameplan till 100% i slutspelet. Vi bryr oss inte så mycket om vad som lyfts fram i media eller på andra forum. Vi har fullt fokus på det vi ska göra och det vi kan påverka.

- Men för att svara på frågan så handlar det om att vara här och nu och älska läget. Vi pratar väldigt mycket om mentala processer under ett slutspel och vi har älska läget som ett slagord. I dessa tider är det ju inte säkert att det skulle bli ett slutspel ens en gång så älska läget och se till att njuta till fullo av att få spela de här matcherna som alla vill spela. Det har vi som grund inför varje match och gör vi det samtidigt som vi följer vår gameplan så ska vi ta oss hela vägen.


TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger

Den här artikeln handlar om: