onsdagens semifinaler
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Fördel Storvreta efter straffdrama

ANNONS

Straffhjälten: "De yngre grabbarna har visat hur man kan göra så jag var tvungen att visa dem att gammal är äldst"

Semifinalserien mellan Storvreta och Mullsjö har varit den jämnaste så här långt och inför onsdagens femte möte stod det 2-2 i matcher. Dagens match blev en väldigt jämn historia som slutade 6-6 efter tio minuters förlängning varvid Storvreta kunde vinna på straffar.

- Det blev en rysare och det var fight åt båda hållen. Vi gjorde ingen vidare bra match men den här tiden på året spelar det ingen roll om vi spelar bländande och vinner med 12-4, som senast eller om vi vinner på straffar. Det är bara vinst som gäller och nu står det 3-2 i matcher, säger Robin Nilsberth till Innebandymagazinet.

Backgiganten var en av Storvretas allra bästa spelare idag och han stod för ett mål och tre assist där målet var en iskall zorrostraff i sudden.

- Precis som för laget så kan jag bättre och det kommer och ska bli bättre på fredag. Man får bidrag med det man kan men hela laget kände efter matchen att vi kan bättre än så här.

Hur tänkte du när du valde straffvariant och testade en zorro?

- De yngre grabbarna har visat hur man kan göra så jag var tvungen att visa dem att gammal är äldst. Deras keeper är väldigt liten och med min räckvidd så kände jag att det var bara att sätta dit den.

Det gick inte så bra för de yngre grabbarna under straffläggningen då Liam Åström som var först ut misslyckades med att visa vad han lärt ut till Nilsberth och Filip Erikssons blev avblåst för att han både gick bakåt och drog bollen bakåt samtidigt.  

- Filip blev bortblåst och vi har ingen aning om varför. Jag har i och för sig inte sett några TV-bilder än så det ska bli spännande att se. Det var lite strul på våra straffar men Klintsten var väldigt stark i målet så det gick ju vägen i alla fall.

Nilsberths iskalla zorrostraff blev den avgörande och nu leder Storvreta med 3-2 i matcher inför returen i Mullsjö. Att matchserien har blivit så jämna som den har blivit är ingen överraskning för Nilsberth utan nu gäller det att ladda om batterierna inför nästa fight där Storvreta kan stänga den här den här matchserien.  

- Nej det är precis lika tufft som vi förväntat oss. Det är semifinal i världens bästa liga så att det skulle vara så här tufft och tight i varje match är helt enligt planen. Vi känner att vi inte riktigt är där prestationsmässigt som vi vill vara men vi leder med 3-2 i matcher och det är skönt. Nu är det bara den tuffaste matchen kvar när man ska försöka stänga en serie och det gäller att vi gör en bra prestation på fredag.

    

Staffavgörandet:

Liam Åström – tappa bollen i zorrodragning

Kasper Hedlund – Skott i magen

Filip Eriksson – bakåt

Daniel Gidske – zorromiss

Albins Sjögren – rakt upp i klykan

Jan Zaugg – samma maska som Sjögren

Robin Nilsberth – Zorromål

Sebastian Palmqvist – räddning

Henrik Stenberg – räddning

Pelle Tarenius - räddning

  


TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: