Elias Johannesson.
Allsvenskan (Dam)

Tränaren Elias Johannesson har avlidit

ANNONS

Innebandy-Sverige är i sorg. Tränaren Elias Johannesson har gått bort, bara 23 år ung.

Tränaren Elias Johannesson är död, meddelar IBK Göteborg på sin hemsida. Johannesson tränade Göteborgs herrar förra säsongen men lämnade för Hovslätts damer nyligen.

Han var varit verksam många år i Göteborg, då han även ledde lagets JAS-herrar och haft lite olika roller i föreningen. Han har också tränat Partilles damer, både junior och senior.

Ordföranden i IBK Göteborg, Niklas Sjöström, skriver följande om det mycket tragiska beskedet:

Det är med otroligt tungt hjärta jag försöker formulerar detta inlägg på på vår hemsida!

Jag har följt Elias från den dagen han började i föreningen. Elias började som liten pojk på innebandyskolan och blev sedan en del av pojkar 97. Elias bytte senare från att vara spelare till att bli tränare i föreningen. I den rollen utvecklades Elias verkligen och blev en mycket lovande ung tränare inom innebandyn som var väldigt omtyckt och respekterad av spelare, föräldrar och innebandyvärlden!

Elias levde för sin innebandy och för sina spelare i de lagen han var aktiv i. Under åren som har gått har Elias haft flera olika uppdrag, olika ungdomslag och seniorlag i olika serier och i olika föreningar. Elias startade och drev även föreningens utvecklingsläger GDC!

Elias hade precis tagit nästa steg för att nå sin dröm, att få jobba med innebandy på heltid, då han skrev på ett kontrakt som A-lags tränare för Hovslätt Innebandy Klubb. Att Elias inte skulle få uppleva den drömmen, som han jobbat så hårt och så länge för, är oerhört men också ofattbart sorgligt.

Alla våra tankar går till Elias familj och släktingar!

Du kommer vara otroligt saknad av många Elias! Du kommer för alltid finnas i mitt och våra hjärtan och tankar!

IBK Göteborg
Niklas Sjöström

Elias Johannesson blev 23 år. Innebandymagazinet sänder våra tankar till Elias anhöriga. 

Matchrapporter: Floda vann mot IBK Göteborg på hemmaplan Seger för Mölndals IBF på bortaplan mot IBK Göteborg IBK Lidköping utklassade IBK Göteborg på hemmaplan Delad pott för IBK Göteborg och Fristad Kungälv i serieledning i division 1 västra Götaland herr efter 5-4 mot IBK Göteborg

Den här artikeln handlar om: