Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Vinna eller försvinna för Endre ikväll

ANNONS

Endres tränare: "vi har satt oss i ett problematiskt läge där vi ligger under med 0-2 och vi har inga som helst marginaler"

Ikväll är det vinna eller försvinna för Endre efter att gotlänningarna förlorat de två första semifinalerna mot Pixbo Wallenstam med 2-7 och 4-7.

- Det skulle vara bra att vinna idag är väl känslan. Vi måste vinna de tre kommande matcherna så klart och vi har inte lyckats stå upp så bra som vi kan i de två första matcherna. Framför allt inte i den första. I den andra steppade vi upp och då gick det åt rätt håll. Vi måste vinna mera närkamper och hålla mer i boll än vad vi gjort tidigare, säger Endres tränare Joakim Sjöstrand till Innebandymagazinet.

Endre har ställt upp med exakt samma startformationer i de två tidigare semifinalerna men hur laget kommer starta ikväll vill inte Sjöstrand gå in på.

- Vi har tillgång till samma spelare som innan och vi har tvingats att kasta om lite i formationerna i slutet på de två första matcherna. Men hur vi formerar från start ikväll återstår att se.

Endres leadingline med backarna Stephanie Boberg och Ellen Berglund samt kedjan med Elin Roos, Linnéa Wallgren och Ellen Bäckstedt har varit helt under isen och varit inne på nio av lagets 14 insläppta mål och inte alls kommit upp i den nivån de hade under seriespelet.

- De möter ju Eliska Krupnovas femma som varit väldigt bra vilket man måste ha i åtanken när man tittar på plus/minus-statistiken. Men de har släppt till en hel del spelvändningar och det kostar i innebandy att göra det.

Det har bara hänt två gånger i innebandyhistorien att ett lag vänt ett 0-2 underläge i en semifinalserie och det hände samma säsong. Det var säsongen 2011/12 då Djurgården och Pixbo tappade en 2-0 ledning mot IKSU och KAIS Mora. Precis då som nu stod det 2-0 i båda semifinalserierna så frågan är om historien kommer att upprepa sig.

- Då är det ju självklart att vi vänder det när det finns statistik för det och att Pixbo har tappat det förut, skratt. Man måste se alla matcher som unika. Vi vann ju över Täby i kvarten med 10-2 i första matchen men vi ledde ju inte med åtta bollar i den andra. Varje match i sig är unik och kvällens match står 0-0 när den börjar. Det är inte omöjligt att vinna över Pixbo om vi inte fortsätter där vi slutade senast. Nu är det en ny match och nya förutsättningar men visst vi har satt oss i ett problematiskt läge där vi ligger under med 0-2 och vi har inga som helst marginaler. Men så länge vi går in till varje match med inställningen att den är unik så kan allt hända.

Inför semifinalserien så sa du att det som talade för att ni skulle gå segrade ur den var att ni hade flera matchvinnare som kunde kliva fram och avgöra en match. Så vem kommer kliva fram i kväll och bli matchvinnare?

- Det blir hon som är klädd i svart i alla fall. Jag tycker fortfarande att vi har många alternativ på spelare som kan kliva fram och avgöra. Jag vill inte nämna någon speciell utan så länge det är en gotländska så blir jag nöjd.


TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Matchrapporter: Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Du kanske även vill läsa:
Ojämnaste slutspelet i modern tid
Ojämnaste slutspelet i modern tid
Den här artikeln handlar om: