#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Två starka värvningar i SSL dam och herr

ANNONS

Endre och Växjö presenterade under tisdagen varsitt högoktanigt nyförvärv.

Igår kunde Innebandymagazinet avslöja att den nyblivna schweiziska mästarinnan och landslagsstjärnan Isabelle Gerig var klar för Endre. Uppgifter som Endre bekräftade idag i ett pressmeddelande. 

- Den schweiziska landslagsspelaren Isabelle Gerig ansluter till Endre IF från UHC Kloten-Dietlikon Jets till nästa säsong. Isabelle besökte Endre och Visby för några år sedan och nu är tiden inne för en övergång.

Isabelle är en rightfattad forward som producerat poäng på hög nivå både i klubblaget och landslaget. Hennes största styrka är när bollen befinner sig i hennes hook på sista tredjedelen av banan. Där är hon ett stort hot, både som målskytt och framspelare.

I den otroliga matchen mot Tjeckien i VM-semifinalen 2019 hämtade Schweiz upp ett omöjligt 6-2 underläge de sista två minuterna. Då var Isabelle i stort sett inblandad i allt och visade att hon verkligen trivs när det gäller som mest.

I lördags blev hon schweizisk mästare när hennes UCH Kloten-Dietlikon Jets vann Superfinalen över UHV Skorpions med 4-2. Vi ser fram emot att se Isabelle Gerig representera Endre IF i Ica Maxi Arena.

***

Växjö Vipers har gjort klart med backen Fabian Hansson som spelat de fyra senaste säsongerna med Höllviken. Den senaste säsongen stod defensivspecialisten för 11 poäng på 26 matcher. 

- Det här är en spelartyp som vi har letat efter och de är svåra att hitta, rightare, en stor stabil vänsterback. Fabian är defensivt duktig och har bra erfarenhet av SSL i Höllviken. Vi har haft ögonen på honom och haft stor respekt för honom när vi mött Höllviken säger Erik Eskils, sportchef i Växjö Vipers i ett pressmeddelande. 

Hansson om varför valet föll på Växjö:

- Valet var att framtiden ser ljus ut och stor potential i föreningen, man har stora förutssättningar att spela om finalen. Det var lite det som var tanken med att byta klubb och att få komma till ett slutspelslag och kriga om medlajer och inte bara få kämpa om att kanske hålla sig kvar i SSL. Det har varit bra kontaker och är en seriös förening. 


TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: