#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
Superligan

Två SSL-stjärnor byter lag

ANNONS

Dalen tunga silly season fortsätter och nu står det klart att ytterligare två nyckelspelare byter klubb.

IBK Dalen gjorde succé på planen den gångna säsongen och lyckades trots en helt otroligt lång skadelista ta sig hela vägen till kvartsfinal där Mullsjö till slut blev för starka. En efter en har spelarna som varit skadade under säsongen börjat att komma tillbaka men trots att Dalen har spelat färdigt så fortsätter spelarna att försvinna. Men den här gången är det inte skador som spökar utan flera nyckelspelare som byter klubb.

Det är redan klart att Mattias Ljunggren spelar med lokalrivalerna Team Thorengruppen nästa säsong och lagets poängkung Christoffer Andersson flyttar hem till Skåne igen och har skrivit på för FC Helsingborg. 

Nu avslöjar Sportexpressen att även lagets målkung Sebastian Degeryd lämnar och att även landslagsspelaren Linus Holmgren är klar för en ny klubb. Innebandymagazinet pratade med Holmgren precis efter att de blivit utslagna i kvartsfinalen och frågade om han hade spelat sin sista match i Dalentröjan.

- Jag vet inte var jag spelar nästa säsong utan vi får se vad det blir. Jag har skjutit upp det slutgiltiga beslutet tills vi har spelat klart. Så det är något jag ska fundera över nu de närmaste dagarna, sa han då.  

Nu bekräftar Dalens klubbdirektör Urban Karlsson för tidningen att de båda lämnar.    

- Ja, han (Holmgren) kommer lämna Dalen. Det är jättetråkigt för han är en superspelare som är bra över hela banan. Vi hoppas han kommer tillbaka någon gång, säger Karlsson till Sportexpressen och fortsätter:

- Han (Degeryd) har gjort det bra hos oss så det är jättetråkigt så klart.

Enligt uppgifter till både Innebandymagazinet och Sportexpressen ska Degeryd flytta hem till Värmland och han har redan gjort klart med en comeback med laget som han lämnade för fyra år sedan när Karlstad åkte ur SSL. Övergången skall vara klar men man väntar att gå ut med den tills kvalet är färdigspelat. Vad det gäller Holmgrens nästa klubbadress har det snackats om att han ska följa med Andersson till Helsingborg men uppgifter till Innebandymagazinet gör gällande att han är klar för Falun till 99% säkerhet.

Kvartettens poängproduktion säsongen 2020/21 

Sebastian Degeryd 27+10 på 23 matcher
Christoffer Andersson 26+31 på 25 matcher
Linus Holmgren 9+15 på 25 matcher
Mattias Ljunggren 3+9 på 23 matcher. 

  


TV: Därför lämnar Billy Nilsson SSL

Profilen vill ta Gävle till SSL-kval: "Jag kommer göra en jättesäsong"

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: