#ibsilly
Caroline Adelöw tror Pixbo Wallenstam tar SM-guld i år.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Nobbade SSL-konkurrenterna: "Var en självklarhet"

ANNONS

Caroline Adelöw om varför hon stannade i Pixbo, de uteblivna landslagschanserna, framtidsplanerna och Pixbos möjligheter till SM-guld.

I dagarna kom nyheten om att Caroline Adelöw förlängde sin vistelse hos Pixbo Wallenstam med ytterligare en säsong. Hon kom till de då regerande mästarinnorna säsongen 2016/17, från Huddinge, och har varit kvar sedan dess.

- Att stanna kvar i Pixbo var en självklarhet för mig. Jag trivs såpass bra i laget, staden och allt runtomkring. Det känns jättebra att allt är påskrivet, säger hon till Innebandymagazinet.

Hon avslöjar att det fanns intresse från andra klubbar, lag på högre halvan, men att det var en självklarhet att stanna kvar. Samtidigt medger hon att en flytt hem till Stockholm kan vara av intresse i framtiden.

- Inte just nu, men det är klart att jag har en tanke att jag ska komma tillbaka till Stockholm någon gång. Just nu trivs jag jättebra med livet här i Göteborg. Så det har inte varit aktuellt just nu.

Hur väl stämde dina fördomar om Göteborg, som man kanske har som stockholmare?

- Den har bara varit positiv sen jag kom ner hit. Staden lockar mig mer än Stockholm, jag gillar Göteborg lite mer just nu! Det är en mysig och familjär stad, allt är så mycket närmre.

Adelöw, som bildat kedja med Eliska Krupnova och Denisa Ratajova på slutet, fyller 27 senare i höst – en ålder som tyvärr brukar innebära nedtrappning eller till och med ett avslut av karriären för många spelare i SSL dam.

- Sådana tankar har snurrat runt lite i huvudet, men jag tycker fortfarande att det här är så roligt. Så länge jag tycker det är roligt så ser jag ingen anledning till att sluta. 

Vad är det som hade lockat med att sluta i så fall?

- Dels att få komma närmare familjen, samt att lägga mer fokus på jobbet och karriären utanför innebandyn.

När nyheten om kontraktsförläningen offentliggjordes skrev Pixbos sportchef Kalevi Pessi att ”hon utvecklas ständigt och hör idag till Sveriges bästa spelare”. Landslagschanserna har dock lyst med sin frånvaro – det närmsta hon kommit är en plats i Guldsteget.

- Jag fokuserar mest på att försöka tillföra till Pixbo. Så jag vet inte, jag lägger inte så jättestor vikt vid det. Men det är klart att det hade varit roligt att få en sådan chans!

Tycker du själv att du borde fått chansen? 

- Det är svårt att säga. Det har gått mycket upp och ner för min del, och de som får chansen att spela i landslaget har gjort sig välförtjänta av det. Så det är svårt säga, det är en jättestor konkurrensen.

Adelöw gjorde 30 poäng (9+21) i grundserien, vilket var nytt personbästa i SSL (tidigare låg på 21 poäng från säsongen 2018/19). Samtidigt har hon svårt att vara helt nöjd på grund av ojämnhet i spelet. 

- Det har varit lite upp och ner, perioder där det gått både bättre och sämre. Men överlag har det varit en bra säsong, samtidigt som jag vill mer. Jag har gjort min bästa säsong poängmässigt, och det är väl ett tecken på att någonting har varit bra (skratt). 

Du kom till Pixbo strax efter att de vunnit guld. Du är rätt så sugen själv få en guldmedalj runt halsen i Gävle den 24 april, gissar jag?

- Ja, verkligen! Vi är så jävla stolta över varandra i vårat lag just nu. Det hade varit väldigt härligt att avsluta säsongen på det sättet men vi får se vad som händer. Att vinna SM-guld med Pixbo är ett av målen jag har, det hade varit jättestort!

Pixbo leder i skrivande stund semifinalserien mot Endre med 2-0 i matcher och kan bli klara för final vid vinst ikväll, i matchen som spelas i Wallenstamhallen. Något som talar för Pixbos guldchanser är att man ännu inte förlorat en match under huvudtränaren Fredrik Larssons ledning.

Han tog över laget efter att cirka halva säsongen spelats 2019/20, och ledde då laget till idel segrar innan säsongen avbröts. I år fick han hoppa in igen, detta efter att Eliasson sparkats, och då har det blivit åtta raka segrar.  

- Ja, jag läste det. Han har Jesper (Falk) vid sin sida och de kompletterar varandra väldigt bra. De är tydliga i sitt ledarskap och är bra på att lyfta det här med att alla i laget har en roll, att man är viktig och att man ska göra det bästa utifrån sina förutsättningar. Det gör att vi blir ett väldigt starkt lag – vi knyter oss samman. Alla känner att man är viktig på sitt sätt, oavsett vilken roll man har. Sen har de lite taktiskt och finurliga idéer som blir bra. Det är en bra helhet!

Hur stora är era guldchanser?

- Vi har så bra och skickliga spelare, och vi är verkligen en lagmaskin. Det känns som att ingenting kan stoppa oss just nu, men vi vet att det kommer vara två bra lag i finalen och där handlar det om en enda match. Jag hoppas och tror att våra chanser är goda!




TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg

Den här artikeln handlar om: