Sök
Landet runt

Förbundet har beslutat vad som händer med serieavgifterna

Föreningarna i Herr1an och Damallsvenskan kommer inte få någon återbetalning av serieavgiften.

Den 26 februari meddelade Svenska Innebandyförbundet att man stängde ner säsongen 2020/21 för Herr1an och Damallsvenskan på grund av Corona-pandemin. En hetpotatis i kölvattnet av de beslutet har varit vad som skulle hände med de 50 000 kronor som föreningarna betalat var för sig i serieavgift för säsongen som bara blev 5 matcher lång. Totalt rörde det sig om cirka 6 miljoner kronor som föreningarna betalat. Nu har Förbundet tagit ett beslut och man kommunicerar följande i ett pressmeddelande.  

Svenska Innebandyförbundet har fattat beslut att subventionera serieavgifterna i Allsvenskan Dam och Division 1 Herr för säsongen 2021/22.  

Svenska Innebandyförbundet har beslutat att satsa på en återstart av innebandyn under kommande verksamhetsår och en del av detta är att göra utrymme i budgeten för 2021/22 för att subventionera serieavgifterna kommande säsong för föreningarna i Allsvenskan Dam och Division 1 Herr med 10 000 kr per lag.

Beslutet att inte göra någon återbetalning av serieavgifterna för säsongen 2020/21 har tagits med grund i att en stor del av arbetet med seriespelet skett under flera månader innan seriestarten och att förbundet under hela tidsperioden fram till beslutet att stänga ned säsongen, lagt ned ett stort arbete på att anpassa verksamheten till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ta fram olika scenarier för att åter kunna starta säsongen.

Svenska Innebandyförbundet kommer att arbeta vidare för att möjliggöra för våra SDF och föreningar att komma tillbaka till innebandyn med full kraft i höst.

FAQ

Vad är en serieavgift?

Serieavgiften till förbundsserierna är uppdelad i tre delar. Dels en del för att täcka tävlingsadministrationen, dels en del som täcker domaromkostnader, såsom för domarnas resor och boende vid match, samt en del som är en reseutjämningspott om 9000 kr/lag (den sistnämnda delen gäller för Allsvenskan dam/herr och div 1 herr). Förbundsstyrelsen beslutade den 26 februari att återbetala reseutjämningspotten jämnt fördelad mellan alla lag i Allsvenskan damer och division 1 herrar.

Varför blir det ingen återbetalning nu?

Skälet till detta är flera, bland annat:

* att en stor del av arbetet och planeringen med seriespelet skett under flera månader innan seriestarten och att Svenska Innebandyförbundet under hela tidsperioden, fram till beslutet att stänga ned säsongen, lagt ned ett stort arbete på att anpassa oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ta fram olika scenarier för att kunna starta säsongen.

* att relationen mellan förbund och förening i idrottsverksamheten är en medlemsrelation – det är således inte en relation mellan en näringsidkare och en konsument. Detta innebär att den konsumenträttsliga lagstiftningen inte gäller mellan förbund och föreningar som deltar i idrottsverksamhet och ingen laglig grund för återbetalning finns.

* att en återbetalningssekvens från förbund till förening och därefter vidare till lag och enskilda medlemmar kommer få för stora konsekvenser på innebandyrörelsen i stort. Svensk Innebandy behöver rusta för de utmaningar vi har framåt och återbetalningar i alla led kan leda till en motsatt effekt.

Hade Svenska Innebandyförbundet kunnat söka bidrag hos Riksidrottsförbundet kring serieavgifter?

Specialidrottsförbund och idrottsföreningar har under olika perioder kunnat ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av Coronapandemin. Grundförutsättningen för att kunna söka stöd för SF samt SDF har varit att organisationen har behövt kunna visa på ett negativt resultat på hela verksamheten för att vara berättigade för stöd. I Svenska Innebandyförbundets fall har en stor del av främst landslagsverksamheten skjutits upp vilket innebär att förbundets resultat aldrig har varit negativt. Svenska Innebandyförbundet har därför hittills endast fått bidrag för perioden mars-april 2020 och kommer inte heller att kunna söka för perioden jan-april 2021.


Hade Svenska Innebandyförbundet kunnat korttidspermittera personal för att spara in pengar och därmed kunnat betala tillbaka serieavgiften?

För att kunna korttidpermittera personal och ansöka om stöd hos Tillväxtverket behöver företag/organisationer kunna påvisa tillfälliga och allvarliga ekonomiska svårigheter. Då många av våra planerade aktiviteter flyttats fram, vilket innebär kostnadsbesparingar, så har Svenska Innebandyförbundet inte uppfyllt kriterierna för att kunna korttidspermittera personal.

Kommer det att komma andra subventioner under nästa säsong?

Sportkontoret tittar på olika möjligheter att bidra till en återstart av innebandyn i SDF och föreningar. Då regeringen torsdagen den 1 april beviljade stöd till idrotten för första halvåret 2021 kommer förhoppningsvis en del att gå till framåtriktad verksamhet och Svenska Innebandyförbundet kommer att återkomma när vi vet hur vi kan nyttja detta bidrag på bästa sätt.

Hur gör andra idrotter med återbetalning/icke återbetalning av serieavgifter?

Samtliga stora lagbollsporter har meddelat att de inte planerar att återbetala några avgifter men att de istället tittat på att eventuellt subventionera nästa års avgifter och även satsa på andra typer av kompensationer. Många inväntar även ytterligare besked om stöd innan de beslutar något.


Hur ser Svenska Innebandyförbundets ekonomiska resultat ut i år?

För verksamhetsåret 2020/21 kommer Svenska Innebandyförbundet att göra ett överskott. Det beror på att många av de planerade aktiviteterna, såsom U19-VM (dam), flertalet landslagsuppdrag och läger samt olika konferenser mm, blivit framflyttade till kommande säsong. Detta innebär att Svenska Innebandyförbundet under året har gjort kostnadsbesparingar. Då väldigt få aktiviteter har ställts in, utan skjutits upp till kommande verksamhetsår, kommer överskottet att flyttas över till nästa verksamhetsår då vi ska genomföra mer verksamhet än normalt med till exempel fyra VM-turneringar. Budgeten för 2021/22 kommer att vara underbalanserad för att vi dels ska kunna genomföra den verksamhet som vi har planerat, dels det som har skjutits upp men även för att kunna satsa på en ordentlig återstart av innebandyn. För att kunna göra detta behöver årets överskott täcka kommande budgets underskott.


TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten