Mullsjö-Storvreta 4-12 (2-2 i matcher)
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Storvreta körde över Mullsjö fullständigt

ANNONS

Albin Sjögren var stekhet och belönades med en 10:a i betyg när Storvreta kvitterade till 2-2 i matcher.

Inför kvällens fjärde semifinal hade Storvreta två raka förluster och man hade tappat hemmaplansfördelen mot Mullsjö som hade chansen att gå fram till en 3-1 ledning på hemmaplan. Men Storvreta hade gjort sin läxa och man ställde upp med nya formationer och ett förfinat försvarsspel och man fullständigt körde över Mullsjö från start till mål och vann med hela 12-4.

- En väldigt bra bortamatch där vi kom ut som ett helt nytt lag. Vi var aggressivare och spelade bättre i försvaret, tog kontringarna. Vi var påkopplade på ett helt annat sätt idag och det märktes på planen också, säger Albin Sjögren till Innebandymagazinet.

Vad hade ni ändrat på idag efter de två raka förlusterna innan?

- Vi hade en helt annan energi i hela laget och vi låg nära dem hela tiden och vi satte försvaret i förstarummet. Vi vet att vi är bra framåt och att vi kommer göra massa mål men när vi fuskar i försvaret blir det tight. Idag slarvade vi inte där bak och då bjöd vi aldrig in dem i matchen.

Storvreta hade kastat om i formationerna och förstafemman med Sjögren ihop med Niklas Winroth, Liam Åström och backparet Mattias Samuelsson och Robin Nilsberth var helt outstanding.

- Ja det blev en lite nytändning med att Liam kom in. Man kan verkligen se han växa för varje match. Han gav energi till hela femman och vi gick ju massor av plus idag. Nu ska vi bara hitta lite kontinuitet så att vi kan fortsätta och vara den här förstafemman som levererar. Vi fick en bra start i alla fall.

Femman var inne på sex mål framåt varav Sjögren var stekhet och gjorde fem av dem. För det belönades han med en tia i betyg. Något som bara tre spelare fått innan honom.    

- Jag hade riktigt bra stäm idag och det kändes som att allt gick in. Jag hade ju varit mållös i de två senaste matcherna så det här gav mig en energiboost att målen fortfarande sitter. Så det var jäkligt skönt med det är ny match redan på onsdag så det är bara att släppa det och gå vidare.

Dagens fem poäng gjorde att Sjögren gick upp i toppen både i poäng- och skytteligan i slutspelet med 14 mål och 8 assist på nio matcher. Fem poäng före Faluns Alexander Galante Carlström.

- Mitt jobb är ju att bidra framåt och när jag inte gör det blir jag arg på mig själv och tränarna har höga krav på mig. Men jag fortsätter att skapa lägen och jag fortsätter att skjuta och då ramlar poängen in. Jag har rollen att göra mycket poäng och då ska jag ligga där uppe i toppen om vi ska gå långt.

 

Sjögrens fem mål i all ära men det var ändå Storvretadoldisen Fredrik Lindholms mål som kommer gå till historien. Sjögren satte 5-1 i början på andra perioden och på den efterföljande tekningen så felade Mullsjö och Storvreta fick frislag. Ett frislag som Lindholm dundrade in direkt bara en sekund efter Sjögrens mål. En sekund mellan två mål är nytt rekord i SSL på herrsidan så det målet kommer att hamna i rekordböckerna för all framtid. Men Sjögren kan ju trösta sig med att han borde få assistet till målet med tanke på att han gjorde det föregående målet.    

- Det är kul för honom och han har gjort det jäkligt bra. Han får inte de största rubrikerna men han har växt före varje match och han är jäkligt viktigt för oss. Han har varit i klubben i hela sitt liv och han tar alltid jobbet. Han är en sådan kille som alla vill ha i laget så det var kul att han fick sätta ett rekord.

Nu är matchserien utjämnad till 2-2, hur går tankarna inför fortsättningen?

- Nu har vi hittat nycklarna så nu är det upp till dem att hitta något motvapen på det. Vi kommer bara trumma på och efter dagens ändringar kommer vi ta hem det här.    

 

TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: