#ibsilly
Från vänster: Michelle Wiki, Iza Rydfjäll, Isabelle Gerig, Tanja Bühler och Julia Suter.
Foto: Swiss Unihockey Flickr
Superligan

Schweiziska mästarinnorna flyr till SSL

ANNONS

Tre spelare från det schweiziska mästerlaget Kloten-Dietlikon Jets är klara för SSL.

Kloten-Dietlikon Jets kunde igår försvara sin titel från 2018/19 som schweiziska mästarinnor, detta efter att ha besegrat UHV Skorpion Emmental Zollbrück i superfinalen med 4-2.

Nu kommer flera av lagets stjärnor flytta till SSL. Storstjärnan Michelle Wiki är sedan en tid tillbaka klar för Sirius, och idag meddelade Kloten-Dietlikon att Tanja Stella återvänder till svensk innebandy.

Det blir dock ingen comeback i Endre-tröjan, klubben hon gjorde fem säsonger för. Istället följer den 32-åriga backen med Wiki till storsatsande Sirius.

Även en tredje spelare ska vara klar för SSL. Isabelle Gerig, som gjort två VM för Schweiz, ryktades vara på väg till Thorengruppen men enligt Innebandymagazinets källor är den schweiziska mästarinnan bara en namnteckning i från att vara klar för Endre kommande säsong. Gerig gjorde 40 poäng på 20 matcher i serien för Kloten-Dietlikon.

I laget finns också förre IKSU-stjärnan Iza Rydfjäll, en spelare som Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström talat sig varm om.

- Skulle Iza Rydfjäll vilja bo i Umeå igen och spela innebandy hade hon varit högaktuell. Det är en av världens bästa backar, kanske den bästa, utan att ha jättekoll på hur åren i Schweiz har påverkat henne. En toppback, topp fem i världen om jag skulle få göra en lista, utan tvekan. Det hade varit ett drömförvärv och dessutom en Umeå-tjej och vi har pratat, men inte konkret om nästa säsong. Jag vet inte vad hon tänker men det hade som sagt varit ett drömnyförvärv, har han sagt till Innebandymagazinet.




Highlights: Warberg-Hagunda 6-7

Alla mål från lördagens kvalmatch där Hagunda tog ledningen med 2-1 i matcher.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: